Sport

Slujbă la Săftica cu două zile înainte de Dinamo – U Cluj! Zăvăleanu, Uhrin și Torje au chemat preoții în cantonament

Dinamoviștii cer ajutor divin pentru rămânerea în prima ligă. Răzvan Zăvăleanu, Dusan Uhrin și Gabi Torje, liderul vestiarului, au chemat preoții în cantonamentul de la Săftica, cu două zile înainte de returul cu U Cluj.
27.05.2022 | 16:30
Slujba la Saftica cu doua zile inainte de Dinamo  U Cluj Zavaleanu Uhrin si Torje au chemat preotii in cantonament
Slujbă la Săftica, înainte de Dinamo - U Cluj. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo mai are o singură șansă de a rămâne în prima ligă. “Câinii” au pierdut prima manşă a barajului cu U Cluj, scor 0-2, iar duminică, de la ora 21:00 elevii lui Uhrin speră să obţină victoria la trei goluri avans care să menţină echipa pe prima scenă.

Slujbă la Săftica cu două zile înainte de Dinamo – U Cluj!

Dinamo speră şi la o intervenţie divină în acest meci, astfel că în dimineaţa zilei de vineri, la Săftica, a fost organizată o slujbă în cantonamentul “câinilor”, anunţă Prosport.

ADVERTISEMENT

Din informaţile FANATIK, preoţii i-au încurajat pe jucători la finalul slujbei şi le-au transmis că se vor ruga pentru salvarea echipei de la retrogradare, chiar dacă situaţia este una foarte delicată înaintea returului.

Zăvăleanu, Uhrin și Torje au avut inițiativa de a aduce preotul!

FANATIK a aflat că iniţiativa a pornit de la Răzvan Zăvăleanu, Dusan Uhrin şi Gabi Torje, care este liderul vestiarului şi care este obişnuit cu astfel de practici la Dinamo încă din deceniul trecut, când echipa se bătea la trofee.

ADVERTISEMENT

Pe vremea când echipa era condusă de Cristi Borcea, era o obişnuinţă ca înaintea meciurilor importante din deceniul trecut, la Dinamo să fie aduşi preoţii care să ţină o slujbă sau să sfinţească gazonul sau vestiarele.

Andrei Mărgăritescu: “Domnul Borcea a venit cu preotul în vestiar. I-a spus să ne dea de jurat că nu luăm bani de la altă echipă”

Fost campion cu Dinamo, Andrei Mărgăritescu a povestit cum a adus Cristi Borcea preotul în vestiar înaintea meciului decisiv de titlu pentru Steaua, din penultima etapă a sezonului 2007-2008:

ADVERTISEMENT

„Înainte de meciul din penultima etapă, când Steaua juca cu Dinamo cu titlul pe masă, domnul Borcea a venit cu preotul în vestiar. I-a spus să ne dea de jurat că nu luăm bani de la altă echipă, că jucăm pe bune.

Preotul a spus «nu pot să fac așa ceva», pot doar să le citesc din Scripturi. Ne-am pus toți în genunchi, într-un cerc, Cristi era în centru și stătea în genunchi.

ADVERTISEMENT

Preotul citea și Cristi ne spunea: «Dacă puneți mâna pe bani să faceți, să pățiți. Dacă puneți vreunul mâna pe bani…» Ne făcea atenți, să nu luăm vreun ban. Florin Bratu râdea cu lacrimi. Am câștigat meciul”, a povestit Mărgăritescu în Gsp.

Dinamo a chemat preotul şi anul trecut! Atunci, “câinii” au reuşit să se salveze

Dinamo a adus un preot la stadion şi în finalul sezonului trecut, tot când se afla într-o situaţie foarte dificilă. Când se afla pe locul 9 în play-out, retrogradabil direct, oficialii dinamovişti au adus preoţii, care au ţinut o slujbă pe teren. Ulterior, au sfinţit gazonul şi vestiarele.

Rugăciunile şi-au făcut atunci efectul. Dinamo a obţinut cinci victorii consecutive în play-out şi au reuşit să evite barajul. În acest moment, situaţia este din nou foarte delicată şi Dinamo mai are un singur meci la dispoziţie să întoarcă rezultatul şi să rămână în Liga 1.

  • 0 este numărul de retrogradări suferite de Dinamo în 74 de ani de existenţă
  • 12.000 de bilete s-au vândut pentru returul dintre Dinamo și U Cluj
ADVERTISEMENT