Life

Soacra Gabrielei Cristea, pe mâinile medicilor: „N-a fost pregătită sufletește”

Soacra Gabrielei Cristea a ajuns pe mâinile doctorilor! Tavi Clonda a povestit prin ce a trecut mama sa, care e acum în recuperare.
06.11.2023 | 16:15
Soacra Gabrielei Cristea pe mainile medicilor Na fost pregatita sufleteste
Soacra Gabrielei Cristea a fost operată la ochi. Foto-montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Soacra Gabrielei Cristea a ajuns pe mâinile medicilor, după ce a ezitat timp de trei ani să se opereze. Tavi Clonda a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, în ce stare e mama lui după ce a fost operată de cataractă și de ce a evitat această intervenție.

Soacra Gabrielei Cristea a suferit o intervenție chirurgicală

Tavi Clonda a însoțit-o pe femeia care i-a dat viață într-un moment important pentru sănătatea ei și a postat și un videoclip pe contul personal de Facebook, în care povestește prin ce operație a trecut mama lui.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, acesta a dezvăluit de ce nu s-a supus din timp operației de cataractă, știind că oricât ar fi amânat momentul, se ajungea la această procedură medicală. Soacra Gabrielei Cristea se simte foarte bine acum, iar Tavi ne-a zis că speră ca și recuperarea să decurgă perfect, căci trebuie să fie atentă de acum înainte la recomandările doctorilor.

Tavi Clonda ne-a zis că nu a fost el cel care a convins-o să facă acest pas, ci medicii, după ce a dus-o la cei mai buni specialiști în oftalmologie. Din nefericire, femeia nu a fost pregătită moral pentru acest pas vital, căci în ultimii ani și-a pierdut bărbatul. Și-a adunat abia acum forțele și a trecut și de acest hop, cu bine!

ADVERTISEMENT

„Acum câțiva ani a murit tata și n-a fost pregătită sufletește”

„Nu a trebuit s-o conving, a trebuit doar să meargă la un consult, mă rog, la vreo trei medici separați. Ea știa că acolo se va ajunge, până la urmă, la operația asta de cataractă, dar acum câțiva ani a murit tata și n-a fost pregătită sufletește și moral, așa…

Sperăm să fie ok. Doctorii au convins-o, nu eu. Ea a ezitat de trei ani, de trei ani tot ezită. Am tot dus-o la prieteni oftalmologi, la doctori și până la urmă s-a convins singură că e singura variantă, altă variantă nu exista”, a declarat Tavi Clonda, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Soacra Gabrielei Cristea are de respectat câteva reguli privind recuperarea medicală. Trebuie să ia niște picături speciale și să evite praful. De asemenea, nu are voie să depună efort. Tavi o va supraveghea îndeaproape și se va asigura că mama lui va face tot ce i-a cerut medicii.

Ce recomandări de recuperare a primit soacra Gabrielei Cristea după operația de cataractă

„Acuma pare ok. Operația a fost ok, dar să vedem și recuperarea, cât de lentă e, cât de rapidă. Depinde de la persoană la persoană, știi? Important e că operația a fost reușită și vom vedea de acum încolo care e situația.

ADVERTISEMENT

Ea trebuie să urmeze un tratament câteva săptămâni, sunt niște picături speciale, știi? Cum se leagă acolo, organismul cum percepe, că e un lucru nou acolo. E un obiect străin pentru început cristalinul nou. Nu trebuie să facă efort, să ridice, să se aplece, să nu intre praful. Trebuie două săptămâni să aibă grijă maximă.

După aia vin controalele. Se duce mâine să îi dea jos pansamentul. O să-i spună la câte zile să se mai ducă și o ține doctorul aproape. Nu pare complicat. E important cum reacționează organismul, ochiul”, a continuat Tavi Clonda, în dialogul purtat cu FANATIK despre situația mamei sale.

 

ADVERTISEMENT