Fotbal international

Soarta Argentinei cu Arabia Saudită, decisă de o gafă enormă a VAR?! Momentul care nu s-a văzut pe transmisia tv

Argentina a avut gol anulat la scorul de 1-0 cu Arabia Saudită, iar reușita lui Lautaro Martinez ar fi putut fi validată. VAR-ul a lipsit „Pumele” de o victorie facilă.
23.11.2022 | 10:03
Soarta Argentinei cu Arabia Saudita decisa de o gafa enorma a VAR Momentul care nu sa vazut pe transmisia tv
Arabia Saudită a oprit seria de 36 de meciuri fără înfrângere ale Argentinei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Înfrângerea Argentinei la debutul la Campionatul Mondial din Qatar este una dintre cele mai mari surprize din istoria turneului final. „Pumele” au avut ghinion uriaș și le-a fost anulat un gol cu VAR.

Momentul care putea schimba soarta partidei Argentina – Arabia Saudită

În presa din Occident s-a discutat îndelung că Argentina a avut un gol valabil în prima repriză, anulat cu sistemul VAR. Nu ar fi însă prima greșeală comisă de arbitrajul video la acest Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a deschis scorul din penalty în minutul 10, iar Argentina putea conduce cu 2-0 dacă reușita lui Lautaro Martinez nu ar fi anulată cu VAR în minutul 29. Ba, mai mult, Argentina a mai avut un gol anulat pentru ofsaid al lui Messi, însă aici lucrurile au fost clare.

În aceste condiții, jucătorii lui Scaloni e greu de crezut că ar mai fi putut pierde partida. La reluările de la TV ale golului lui Lautaro Martinez, s-a stabilit că vârful lui Inter se afla cu un număr în fața adversarului. Din nou, este vorba despre o decizie milimetrică.

ADVERTISEMENT

De ce putea fi validat golul Argentinei

Ulterior, faza a fost reanalizată și s-a dovedit că un alt jucător al Arabiei Saudite l-a scos din ofsaid pe Lautaro Martinez.

În aceste condiții, poate fi vorba chiar despre viciere de rezultat, ținând cont că ar fi fost extrem de dificil pentru saudiți să revină de la scorul de 2-0 încă din minutul 29.

ADVERTISEMENT

Argentina a fost ajutată de rezultatul de egalitate dintre Polonia și Mexic, meci în care portarul Guillermo Ochoa a scos încă un penalty în fața lui Robert Lewandowski.

Chiar și așa, perspectiva locului doi nu este una dorită de Argentina, care ar putea da în optimi peste Franța, una dintre cele mai puternice echipe. În acest moment, Argentina este pe ultimul loc în grupă, în timp ce Arabia Saudită e lider.

ADVERTISEMENT

Argentina va juca al doilea meci de la Campionatul Mondial împotriva Mexicului, pe data de 26 noiembrie, iar echipa lui Lionel Messi are neapărat nevoie de victorie pentru a mai păstra șanse reale de calificare.

ADVERTISEMENT
Tags: