Sport

Soarta lui Mazilu a fost decisă. Ce va face Brighton cu atacantul român

Adrian Mazilu are șanse aproape nule de a rămâne în Premier League la Brighton, după un sezon relativ slab în tricoul Farului Constanța, echipă aflată departe de primul loc.
05.01.2024 | 17:54
Soarta lui Mazilu a fost decisa Ce va face Brighton cu atacantul roman
Soarta lui Mazilu a fost decisă. Ce va face Brighton cu atacantul român
ADVERTISEMENT

Britanicii l-au achiziționat fericiți pe Adrian Mazilu în momentul în care evoluțiile acestuia încântau pe toată lumea, însă au decis să-l lase pe român la Constanța până în această iarnă. Înțelegerea era ca Mazilu să părăsească Constanța cu destinația Brighton, acolo unde ar fi urmat să debuteze în Premier League în 2024.

Ce va face Brighton cu atacantul român Adrian Mazilu

Doar că, așa cum remarcă și jurnaliștii de la The Athletic, fotbalistul în vârstă de 18 ani nu este pregătit pentru a evolua în Premier League, astfel atacantul pe care Brighton a plătit 3 milioane de euro va ajunge, cel mai probabil, împrumutat la o echipă mai slabă. Potrivit jurnalistului britanic Ryan Adsett, managerul Roberto De Zerbi a confirmat că ”Adrian Mazilu va merge, probabil, sub formă de împrumut, atunci când se va alătura echipei”.

ADVERTISEMENT

Specialiștii care l-au analizat pe Mazilu în finalul anului 2023 au concluzionat că fotbalistul nu ar face niciodată față în Premier League, mai ales că a avut un bilanț slab în tricoul Farului: 2 goluri și 3 pase de gol în 25 de partide pentru echipa lui Gică Hagi. De aceeași părere este și Florin Gardoș, fostul fundaș trecut pe la Southampton.

”Pare greu de crezut în momentul ăsta (n.r. ca Mazilu să rămână la Brighton). Asta e clar, diferență mare. El, Mazilu, poate încă să joace la ei, au echipa a doua, e Under 23, e campionat destul de puternic. Acolo pot să joace și trei jucători cu vârsta peste 23. Acolo sunt trimiși jucătorii care nu joacă sau care sunt reveniți după accidentări.

ADVERTISEMENT

Un nivel relativ bun, poate să fie o perioadă bună pentru el de acomodare acolo. Ca și idee, ca și cultură, e același fotbal și în Premier League 2 cred că se numește competiția. Sper să revină în forma pentru care Brighton a dat banii.

Nu a mai fost la fel. E un copil de 17 ani? Sigur, inevitabil te gândești la accidentări”, a declarat Gardoș în direct și în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA. La fel de sceptici sunt și fanii britanici, care nu înțeleg de ce clubul lor a plătit 3 milioane de euro pe Adrian Mazilu.

ADVERTISEMENT

”Aduceți-l pe Andone înapoi, să-i fie mentor”, ”Todd Boehly a văzut anunțul și a făcut deja o ofertă de 70 de milioane de euro”, ”Vara viitoare îl vindem cu 100 de milioane de euro” sau ”Un transfer caracteristic nouă”, sunt doar câteva dintre opiniile ironice ale suporterilor lui Brighton.

Adrian Mazilu este încrezător în șansa sa

Cu toate acestea, criticile și informațiile care-l dau împrumutat la un club mai mic nu îl sperie pe Mazilu, care așteaptă nerăbdător să ajungă la antrenamente la Brighton și să-și convingă antrenorul că merită să facă parte din lot.

ADVERTISEMENT

”Va fi o provocare, va fi destul de diferit, un alt stil de fotbal, dar sper să mă adaptez repede și să acumulez minute. Mister mi-a dat sfaturi, dar nu le pot spune, sunt sfaturi foarte importante și voi ține cont de ele”, a declarat Adrian Mazilu.

Dacă nu ar fi împrumutat, Adrian Mazilu ar ajunge în cel mai bun caz la echipa Under 23 a celor de la Brighton, crede Florin Gardoș. Asta, pentru că acolo ajung de obicei jucătorii tineri sau cei care nu reușesc să prindă echipa, cum este cel mai probabil cazul lui Adrian Mazilu. Rămâne de văzut, însă, ce va decide oficial De Zerbi și care va fi soarta românului în următoarele zile.

ADVERTISEMENT