Sport

Șoc în lumea fotbalului. Fost atacant al echipei AC Torino, găsit mort în propria-i mașină. Avea doar 39 de ani

Lumea fotbalului deplânge vestea morții neașteptate a lui Akeem Omolade, fost atacant al echipei AC Torino. În vârstă de 39 de ani, Omolade a fost găsit fără suflare în propria-i mașină, în Palermo.
14.06.2022 | 17:37
Soc in lumea fotbalului Fost atacant al echipei AC Torino gasit mort in propriai masina Avea doar 39 de ani
Fostul atacant al lui AC Torino, Akeem Omolade, a murit la vârstea de 39 de ani. Sursa foto: meteoweek.com
ADVERTISEMENT

Un fost atacant cu meciuri în Serie A, nigerianul Akeem Omolade, a fost găsit mort, de către autorități, luni, în mașină, pe o stradă din Palermo. Cauza morții nu a fost elucidată.

A acuzat dureri de picioare cu câteva zile înainte să moară

Povestea lui Akeem Omolade este una deja clasică pentru un fotbalist cu origini africane. A ajuns în Italia la 17 ani, la Treviso, iar un an mai târziu semna cu AC Torino, grupare din Serie A.

ADVERTISEMENT

Nu s-a impus la gruparea vișinie, dar a continuat să lupte pentru a-și face un nume în fotbalul italian. A mai jucat, între altele, la Novara și Reggiana.

S-a retras în 2017 și s-a stabilit la Palermo, alături de soția sa și fetița lor. Conform Daily Mail, fostul fotbalist nu a avut niciodată probleme medicale.

ADVERTISEMENT

Doar în ultima perioadă a acuzat dureri puternice la picioare. A efectuat mai multe controale de specialitate, ultimul pe 12 iunie, fără ca medicii să-și dea seama de unde provin durerile fostului fotbalist.

Luni, 13 iunie, era programat din nou pentru o examinare medicală. Din cauza durerilor nu a putut să conducă și a rugat un prieten să-l însoțească. Pe drum, lui Omolade i s-a făcut rău.

ADVERTISEMENT

Amicul lui a chemat de urgență o ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Cauza morții va fi anunțată în zilele următoare, după ce medicii legiști vor examina trupul fostului sportiv.

AC Torino, mesaj emoționat în memoria lui Akeem Omolade

Vestea morții lui Akeem Omolade i-a luat prin surprindere pe apropiații fostului fotbalist. Reprezentanții clubului AC Rorino, pentru care Omolade a disputat singurele meciuri în Serie A, a transmis un emoționat mesaj de solidaritate și compasiune pentru familia acestuia.

ADVERTISEMENT

”Președintele Urbano Cairo și întregul club de fotbal Torino împărtășesc cu sinceritate durerea familiei, la moartea fostului nostru jucător Akeem Omolade.

A jucat mai întâi în echipa noastră de tineret și apoi pentru prima echipă, făcându-și debutul în Serie A cu Inter Milano pe 2 februarie 2003.

Întreaga familie AC Torino transmite cele mai profunde omagii celor dragi, părinților și numeroșilor lui prieteni”, a transmis AC Torino într-un comunicat.

Akeem Omolade a devenit celebru în urma unui caz grav de rasism. În 2001, coechipierii săi de la clubul Veneto și-au vopsit fețele în negru pentru a-și exprima solidaritatea cu el, după ce acesta a fost victima demonstrațiilor și insultelor ultrașilor care au luat parte împotriva achiziției sale.

ADVERTISEMENT