Fotbal international

Leo Messi ar fi decis unde va juca după plecarea de la Barcelona: ”Mă doare sufletul”

26.08.2020 | 21:30
Leo Messi ar fi decis unde va juca dupa plecarea de la Barcelona Ma doare sufletul
ADVERTISEMENT

Superstarul Leo Messi i-a anunțat pe șefii clubului FC Barcelona că vrea să plece gratis în această vară, fiind dezamăgit de rezultatele din acest sezon.


UPDATE, 27 august, ora 00:50 / Publicația La Nacion a anunțat că Leo messi a decis să-și continue cariera la Manchester City, el urmând să colaboreze din nou cu Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii argentinieni au scris că un apropiat al lui Messi a dezvăluit care au fost cuvintele superstarului referitor la despărțirea de Barcelona: ”Am luat decizia să părăsesc Barca împreună cu Antonela. Mă doare sufletul, dar asta este. Ciclul s-a încheiat”.


UPDATE, 26 august, ora 21:32 / Fanii echipei FC Barcelona au ieșit din nou pe străzi din cauza situației incerte a lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Suporterii s-au adunat în fața stadionului Camp Nou, acolo unde cântă și îl omploră pe starul argentinian să nu plece.


UPDATE, 26 august, ora 20:27 / După vâlva creată de posibila plecare a lui Leo Messi de la FC Barcelona, argentinianul și-a schimbat optica și a luat o decizie surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la TyC Sports, Messi a revenit asupra deciziei de a nu se mai pregăti alături de colegii săi de la Barcelona și se va prezenta la antrenamentele catalanilor.

Jucătorii Barcelonei vor fi testați pentru coronavirus duminică, iar luni vor relua antrenamentele sub comanda noului tehnician Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 25 august, ora 22:35 / Suporterii echipei FC Barcelona s-au adunat în fața sediului clubului, acolo unde președintele Josep Maria Bartomeu a convocat o ședință de urgență după ce Messi a cerut să plece liber de contract.

Fanii, care s-au adunat în număr mare, au început să scandeze ”Bartomeu, demisia!”, considerându-l principalul vinovat pentru posibila plecare a lui Leo Messi.


UPDATE, 25 august, ora 22:24. Leo Messi s-ar fi înfuriat după o şedinţă cu Ronald Koemann, care i-ar fi transmis că s-au încheiat privilegiile la club: “S-a terminat cu privilegiile la acest club, acum toți se pun în slujba echipei, totul trebuie făcut doar pentru echipă. Nu glumesc, sunt de nezdruncinat, acum trebuie să te gândești în primul rând la echipă”, a fost mesajul care l-ar fi convins pe Messi să plece.


UPDATE, 25 august, ora 21:46. Casele de pariuri s-au mişcat deja şi au făcut cotele pentru viitoarele destinaţii ale lui Leo Messi. Surpriză, este favorit să rămână la Barcelona.

Cotele pentru viitoarea destinaţie a lui Messi:

  • Barcelona – 1,50
  • Manchester City – 2,30
  • Inter – 4,00
  • PSG – 7,50
  • Bayern – 12,00

UPDATE, 25 august, ora 21:30. Carles Puyol, fostul căpitan al Barcelonei i-a transmis un mesaj lui Leo Messi pe Twitter: “Respect şi admiraţie, Leo. Ai tot sprijinul meu, prietene.


Nu este pentru prima dată când se vorbește despre o plecare a argentinianului de pe Camp Nou, dar se pare că numirea lui Ronald Koeman în funcția de antrenor pare să fie bomboana de pe colivă.

Messi și-a întrerupt vacanța pentru a avea o discuție cu Koeman, iar jurnaliștii spanioli au anunțat că starul argentinian l-a informat pe olandez că vrea să plece de la echipă în această vară.

Leo Messi vrea să plece gratis de la Barcelona

Jurnaliștii argentinieni de la TyC Sports, citați de Mundo Deportivo, au precizat că Leo Messi a trimis un fax la clubului FC Barcelona prin care a anunțat că vrea să plece gratis în această vară, în ciuda faptului că mai are un an de contract.

În principal, Leo Messi este deranjat de faptul că Ronald Koeman încearcă să fie stăpânul vestiarului la Barcelona și deja a luat decizia de a se despărți de doi dintre cei mai buni prieteni ai argentinianului: Luis Suarez și Arturo Vidal.

Mai mult, olandezul le pregătește plecarea lui Ivan Rakitic și Samuel Umtiti, dar ar vrea să scap și de alte trei nume importante din lotul catalanilor: Sergio Busquets, Jordi Alba și Gerard Pique. Toate acestea par să-l fi făcut pe Messi să-și dorească plecarea de pe Camp Nou.

Clauza secretă care i-ar permite lui Messi să rupă unilateral contractul cu Barcelona, fără să plătească daune

Deși are o clauză de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro, argentinianul vrea să se preleveze de un paragraf din înțelegere care i-ar permite să plece liber de contract în această vară fără să plătească daune. Iar marile cluburi stau la pândă pentru a pune mâna pe cel mai râvnit fotbalist al momentului.

Avocații Barcelonei au început deja să lucreze la această problemă și au dat pe surse informația conform căreia clauza prin care jucătorul ar fi putut pleca liber în această vară a expiraat la 10 iunie. În schimb, Messi merge pe vaarianta că sezonul s-a prelungit din cauza pandemiei și astfel și această clauză este încă în vigoare.

În ciuda faptului că Barcelona nu pare deloc dispusă să se despartă de jucătorul legendar care a scris istorie în ultimii 15 ani, cluburi importante din Europa, precum Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain, Inter Milano, din MLS sau chiar Newell’s Old Boys, unde Messi și-a început cariera, pregătesc deja ofertele.

ADVERTISEMENT