Life

Șoc pe piața media din România. Familia Voiculescu cedează acțiunile de la Antena 1 și Antena 3. Ce companie preia, de fapt, pachetul majoritar

Schimbare în piața media. Familia Voiculescu renunță la acțiunile de la posturile Antena 1 și Antena 3. Cine va prelua pachetul majoritar.
10.08.2023 | 12:29
Soc pe piata media din Romania Familia Voiculescu cedeaza actiunile de la Antena 1 si Antena 3 Ce companie preia de fapt pachetul majoritar
Cine va prelua acțiunile de la Antena 1 și Antena 3. Sursa foto: Paginademedia
ADVERTISEMENT

Modificări în acționariatul Antena Group. Familia Voiculescu îl cedează, în favoarea altei companii, nou înființată, mai exact, în iulie 2023. Schimbarea nu va afecta, însă, familia Voiculescu. Demersul a fost bine pus la punct în acest sens.

Cui cedează familia Voiculescu acțiunile Antena 1 și Antena 3

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat, miercuri, 9 august, ca acțiunile de la Antena 1 și Antena 3 să revină altei firme, numită Antena Holding SA. Aceasta deține acum pachetul majoritar. Cine se află în spatele companiei?

ADVERTISEMENT

Antena Holding SA se află în posesia fiicelor lui Dan Voiculescu, Camelia și Corina Voiculescu. Camelia deține 51% din acționariat, iar Corina Voiculescu 49%. Ele și-au cedat Antenei Holding SA pachetele majoritare. Din Antena 3 doar 10% a fost ”livrat” către noua firmă.

”Este vorba despre o modificare a structurii de acţionariat pentru toate cele trei societăţi prin introducerea unui nou acţionariat, societatea Antena Holding. Pentru Antena Group şi pentru Grupul Media Camina solicită acordul Consiliului, având în vedere că procentul este unul majoritar deţinut de noua societate, prin transferul acţiunilor doamnelor Voiculescu Camelia şi Voiculescu Corina.

ADVERTISEMENT

Iar în cazul Antenei 3CNN vorbim doar despre un procent de 10% pe care doamna Voiculescu îl cedează către această nouă societate, Antena Holding”, potrivit Norinei Ionescu, reprezentant al Antenei Group la CNA, scrie paginademedia.ro

Câte procente s-au împărțit în total, în acțiunile Antenei Group

Grupul Media Camina (în care sunt incluse și Radio Zu și Romantic FM, n.r) va deține 87% din acționariatul Antena Holding, 11% va fi reprezentat de GRIVCO, iar 2% de către Fundația Dan Voiculescu. Pentru Antena 3, lucrurile stau diferit.

ADVERTISEMENT

În cazul Antenei 3, acționariatul va fi împărțit astfel: 10% pentru noua companie, Antena Holding SA, 10% lui Gâdea Emanuel, 30,6%  Cameliei Voiculescu, 36, 3% Corinei Voiculescu, iar Fundației Dan Voiculescu i se va da un procent de 13%.

Antena Group este pe piața media din 1991. A fost fondată de Dan Voiculescu, iar fiicele sale au fost puse proprietar, cu următorul procent: 79, 23% au revenit Camelia și Corinei Voiculescu li s-au cuvenit până acum, în calitate de moștenitoare legale.

ADVERTISEMENT

Concret, Antena Holding SA a fost înregistrată la Ministerul Finanțelor, pentru ca această instituție să urmărească evoluția și mai ales creșterile financiare. Printre cele două împuternicite, mai apare și acest nume, Rifa Nicolae Constantin, care a urmează să lucreze cot la cot cu ele.

ADVERTISEMENT