News

Șoferii care intră pe banda unică, filmați și amendați. Nicușor Dan anunță montarea de camere pe mașinile STB

Nicușor Dan anunță montarea de camere video pe mașinile STB. Astfel, șoferii care intră pe banda unică vor fi filmați și amendați.
28.03.2024 | 15:33
Soferii care intra pe banda unica filmati si amendati Nicusor Dan anunta montarea de camere pe masinile STB
Nicușor Dan, de acord cu montarea de camere video pe mașinile STB: șoferii care intră pe banda unică, filmați și amendați. Sursa foto: Hepta.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șoferii din București care intră pe banda unică, destinată autobuzelor și troleibuzelor, vor fi filmați și amendați, după ce primarul Nicușor Dan a anunțat montarea de camere video pe mașinile STB.

Nicușor Dan, de acord cu montarea de camere video pe mașinile STB: șoferii care intră pe banda unică, filmați și amendați

La mijlocul acestei săptămâni, Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a dezvăluit că Municipalitatea lucrează la un proiect prin care șoferii care intră pe banda unică să fie filmați și amendați.

ADVERTISEMENT

”Avem un proiect pilot, pe care l-am început şi care o să intre în implementare, la nivel de STB. Gândiţi-vă că mai uşor este să montezi o cameră pe transportul în comun, pe vehiculul care circulă, şi apoi să trimită toate aceste informaţii la Poliţia Locală, decât să pui un echipaj de poliţie acolo, în intersecţie.

Vom merge în sistem hibrid: şi pe transportul în comun, şi pe partea de stradă, intersecţii şi absolut tot sistemul integrat de camere”, a spus viceprimarul Capitalei, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

La o zi distanță după afirmația lui Bujduveanu, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că este de acord cu proiectul privind montarea unor camere video pe maşinile STB.

Susțin acest proiect. Probabil că mai e nevoie de câteva săptămâni până când el se realizează”, a declarat Nicușor Dan, joi, 28 martie. Aceste mijloace de înregistrare au rolul de a-i surprinde pe șoferii care intră pe banda unică dedicată autobuzelor și troleibuzelor.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a mai declarat pentru sursa citată că astfel de camere nu vor fi montate doar pe mașinile STB. Ele vor fi prezente și în intersecții. În prezent, în Capitală există doar 40 de angajați ai Poliției Locale care lucrează în schimburi și care ar trebui să se ocupe de traficul rutier.

Proiectul instalării camerelor video are la bază numeroaselor încălcări ale regulilor de circulație

Reprezentantul administrației locale mai spune că acest proiect vine în urma constatării numeroaselor încălcări ale regulilor de circulație. Mai mulți șoferi folosesc benzi destinate transportului în comun. În multe cazuri, autobuzele rămân blocate în trafic din această cauză.

ADVERTISEMENT

Eu m-am asigurat, cât am avut în atribuții, că Poliția Locală, cred că eram abonat la telefonul lor, în a-i pune să stea în dispozitiv pentru a-i opri pe acei oameni care încalcă regulile de circulație. Nu este normal ca unii să se conformeze, și alții să ia scurtătura”, spune Bujduveanu.

ADVERTISEMENT