News

Șoferii drogați continuă să facă prăpăd în trafic. O tânără de 26 de ani a lovit șase mașini, la Slatina

O femeie din Slatina a lovit șase autoturisme parcate după ce s-a urcat drogată la volan, în timp ce un bărbat din Oradea a fost arestat.
24.08.2023 | 12:40
Soferii drogati continua sa faca prapad in trafic O tanara de 26 de ani a lovit sase masini la Slatina
Șoferii drogați continuă să facă prăpăd în trafic. Foto: Olt-alert.ro
ADVERTISEMENT

Consumul de droguri din România devine o adevărată problemă, după ce mai bine de 30 de ani autoritățile au făcut mult prea puține pentru a combate acest flagel din țara noastră. La câteva zile după ce un adolescent drogat a ucis doi oameni în stațiunea 2 Mai, polițiștii au din nou mari bătăi de cap.

Șoferii drogați continuă să facă prăpăd în trafic

De această dată, o tânără din Slatina a fost prinsă beată și drogată la volan, după ce a lovit șase autoturisme parcate. Tânăra în vârstă de 26 de ani conducea un autoturism pe strada Unirii din Slatina, în jurul orei 22:10. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că o tânără de 26 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii, din aceeași localitate, din cauze ce urmează a fi stabilite, a avariat 6 autoturisme parcate.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban. Spre deosebire de tânărul din 2 Mai care a fost lăsat liber de polițiști, tânăra nu a mai scăpat pentru că avea un comportament suspect.

Testată cu aparatul etilotest, acesta a arătat o valoare de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce aparatul DrugTest a indicat prezența a trei substanțe psihoactive, mai exact T1C MDMA, T2C MTD și T3C KET. Pe românește, tânăra consumase Ecstasy, Metadonă și Ketamină, pe lângă alcool, conform olt-alert.ro.

ADVERTISEMENT

Femeia a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru a-i fi prelevate mostre biologice, pentru a-i fi stabilită mai exact alcoolemia și prezența drogurilor în sânge. Fata s-a ales acum cu dosar penal sub săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a altor substanțe.

Între timp, un individ de 50 de ani din Oradea a fost arestat după ce a fost prins drogat la volan. Asta, în condițiile în care avea permisul suspendat tocmai pentru consum de droguri. Bărbatul a bifat, așadar, al doilea său arest în ultimele trei luni, de data aceasta fiind reținut pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Bihoreanul a fost prins drogat la volan în momentul în care a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere în jurul orei 15:25, pe Calea Clujului din Oradea. În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanţe cu efect psihoactiv.

Totodată, poliţiştii rutieri orădeni au constatat că bărbatul de 50 de ani avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din cursul lunii iunie a.c., fiind cercetat penal după ce a fost depistat în trafic, pe raza municipiului Oradea, tot în timp ce conducea sub influenţa substanţelor psihoactive”, a transmis Poliţia judeţeană Bihor.

ADVERTISEMENT

Șoferul a ajuns la spital unde i-a fost luat sânge pentru a se vedea ce substanțe stupefiante are în organism. Ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru că a condus pe drumurile publice sub influența drogurilor, în timp ce avea carnetul suspendat tocmai pentru consum de droguri la volan.

ADVERTISEMENT