News

Șoferița care a ucis muncitorii circula cu o viteză de 148 km/h. Femeia avea și o alcoolemie record

Noi detalii despre șoferița care a ucis patru muncitori în Iași, luna trecută. Anchetatorii au transmis cu ce viteză circula femeia și ce alcoolemie avea.
12.07.2022 | 11:19
Soferita care a ucis muncitorii circula cu o viteza de 148 kmh Femeia avea si o alcoolemie record
Noi detalii despre șoferita care i-a ucis pe muncitorii din Iași. Sursa foto: Ziarul de Iași, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anchetatorii au aflat cu ce viteză circula, de fapt, șoferița care luna trecută a ucis cu mașina patru muncitori din Iași. Femeia se afla la volan cu 148 km/h. Alcoolemia era una record, de 1, 13 la mie.

Șoferița care a ucis muncitorii circula cu 148 km/h și avea o alcoolemie de 1, 13 la mie

Toate cele menționate se află în raportul de expertiză al oamenilor legii, după ce s-au demarat cercetări în acest. Conducătoarea auto se află în spatele gratiilor, arestată preventiv.

ADVERTISEMENT

Adina Iuliana Ghervase a fost reținută pe 17 iunie, la o zi după ce a comis crima. Polițiștii au ridicat-o de la o terasă, unde se relaxa.

Martorii oculari ai accidentului, dar și supraviețuitorii au declarat oamenilor legii că inculpata mirosea puternic a alcool în seara tragediei. Un bărbat a mai spus că șoferița a trecut glonț pe lângă el, care se deplasa cu 80 km/h, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cum i-a ucis șoferița pe muncitorii din Iași

S-a mai aflat și că Adina Iulaia Ghervase a pierdut controlul volanului, după care a urcat pe trotuar, apoi a lovit colțul unei case și ulterior grupul de muncitori, care făcea lucrări la un canal de șosea.

La momentul faptei, fiind testată cu aparatul etilotest, i s-a depistat o alcoolemie de 0, 42 mg alcool pur în aerul expirat. Pe numele său este deschis și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, conducerea sub influența alcoolului și vătămare corporală.

ADVERTISEMENT

Șoferița a lăsat mai multe familii fără părinți. La rândul său, este mamă a doi copii: un băiat de 13 ani, rezultat din prima căsnicie și un altul de 4 ani. Cei doi minori se află în prezent în custodia fostului soț al femeii.

Unul dintre bărbații care au pierit în seara de 17 iunie era soțul unei interprete de folclor, Biatrice Duca.

ADVERTISEMENT

”De astăzi viața mea nu va mai fi la fel… Am avut cel mai iubitor soț care ar fi putut exista vreodată, poate nici nu am meritat toată iubirea și devotamentul pe care ni le-a oferit mie și fiicei noastre.

Azi, cu sufletul sfâșiat de durere, amândouă îi promitem că vom merge înainte și vom ajunge acolo unde știm că și-ar fi dorit să ne vadă (…)”, a postat solista, îndurerată, pe facebook, după aflarea veștii că soțul său nu mai este.

ADVERTISEMENT