News

Sondaj CURS. Majoritatea bucureștenilor spun că lucrurile merg într-o direcție greșită. Partidul favorit să dea viitorul primar

Un sondaj CURS dat publicității luni, 26 iunie, arată că bucureștenii, în marea lor majoritate, sunt nemulțumiți de activitatea administrație locale. Situația partidelor politice.
26.06.2023 | 13:11
Sondaj CURS Majoritatea bucurestenilor spun ca lucrurile merg intro directie gresita Partidul favorit sa dea viitorul primar
Sondaj CURS în București. Nemulțumire uriașă față de activitatea actualei administrații. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sondaj CURS. Activitatea actualei administrații din Capitală nu pare să îi mulțumească pe cetățeni. Majoritatea dintre aceștia spun că lucrurile merg într-o direcție greșită. Cel puțin asta rezultă din cel mai recent studiu sociologic.

Sondaj CURS în București. Nemulțumire uriașă față de activitatea actualei administrații

În perioada 19 – 23 iunie 2023, Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie la nivelul Capitalei, prin metoda față în față, la domiciliul respondenților.

ADVERTISEMENT

Rezultatele nu sunt tocmai bune pentru actuala administrație a lui Nicușor Dan. Din această cercetare sociologică reiese că 60% dintre bucureșteni cred că lucrurile merg într-o direcție greșită în Capitală. Doar 29% cred că lucrurile merg într-o direcție bună.

În ceea ce privește strict persoana edilului Nicușor Dan, 42% dintre respondenți consideră că activitatea acestuia este un ”proastă” și 11% că e ”foarte proastă”. Doar 11% spun că aceasta este una ”foarte bună”, iar 33% că e ”bună”.

ADVERTISEMENT

Situația e diferită dacă vorbim de aprecierile față de primarii de sector. Aici, 41% dintre cei chestionați spun că au o părere ”bună”, 19% foarte bună și doar 33% una proastă.

Dacă e să vorbim de problemele cu care se confruntă Capitala, 35% dintre bucureșteni le menționează pe cele legate de trafic, 16% vorbesc de parcări, 13% de încălzire/apă caldă și 10% de drumuri.

ADVERTISEMENT

Ce partid conduce în preferințele electoratului, în București

Nicușor Dan primește vești proaste și în privința unui eventual al doilea mandat. Sondajul CURS arată că PSD conduce autoritar în preferințele electoratului din Capitală, cu 30%.

Pe locul secund, la egalitate cu 18%, sunt USR și PNL. Cele două formațiuni l-au susținut, în 2020, pe Nicușor Dan în lupta acestuia cu Gabriela Firea, cea care a intrat în cursă din partea PSD.

ADVERTISEMENT

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) nu stă la fel de bine în București precum la nivel național. Partidul lui George Simion este cotat cu 14% dintre preferințe în sondajul amintit.

Sondaj CURS București - Partide
Sondaj CURS București – Partide. Sursa foto: curs.ro

Metodologia sondajului CURS:

  • Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste
  • Volumul eşantionului: 1080 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste
  • Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat
  • Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%
  • Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților
  • Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS
  • Datele au fost ponderate în funcție de structura pe vârste și studii a electoratului bucureștean
  • Perioada de realizare: 16 – 23 iunie, 2023
ADVERTISEMENT