Sport

Sorana Cîrstea are parte de susținere și la WTA Roma. Ion Țiriac Jr., în lojă la victoria din primul tur. Foto

Sorana Cîrstea are parte de susținere și la turneul WTA de la Roma. Ion Țiriac Jr. a încurajat-o pe româncă din lojă la victoria din primul meci la Foro Italico.
11.05.2023 | 21:30
Sorana Cirstea are parte de sustinere si la WTA Roma Ion Tiriac Jr in loja la victoria din primul tur Foto
Sorana Cîrstea a fost susținută din lojă la primul meci de la Roma de către Ion Țiriac. Jr. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea (34 WTA) s-a calificat în turul 2 al competiției WTA de la Roma după victoria în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 6-4 împotriva lui Katie Volynets (102 WTA) după două ore și 25 de minute de joc. La fel ca la turneul WTA de la Madrid, Ion Țiriac Jr., fiul miliardarului Ion Țiriac, a susținut-o pe jucătoarea din România din lojă.

Ion Țiriac Jr., în lojă la victoria Soranei Cîrstea din primul tur de la WTA Roma

Sorana Cîrstea a debutat cu dreptul la turneul WTA de categorie 100 de la Roma. Este unul dintre turneele premergătoare celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului de la Roland Garros. În turul secund, sportiva din Târgoviște o va înfrunta pe Jelena Ostapenko (20 WTA).

ADVERTISEMENT

În loja româncei, la victoria din primul tur, pe lângă antrenorul Thomas Johansson și-a făcut apariția Ion Alexandru Țiriac, fiul fostului tenismen Ion Țiriac. Fiul miliardarului a fost surprins în mai multe rânduri de camerele TV în timp ce o încurajează pe Sorana Cîrstea.

Totodată, Ion Țiriac Jr. a urmărit cu atenție jocul Soranei alături de antrenorul suedez care a relansat-o pe sportiva din România. Ion Țiriac Jr. a însoțit-o pe Sorana Cîrstea și la turneul WTA de la Madrid, unde românca s-a oprit în turul al doilea.

ADVERTISEMENT
Ion Țiriac Jr.
Ion Țiriac Jr. a susținut-o din lojă pe Sorana Cîrstea în primul tur la Roma. Foto: captură Digi Sport.

Sorana Cîrstea forțează la WTA Roma prima victoria în fața lui Ostapenko

În turul secund, Sorana Cîrstea va avea parte de o misiune extrem de dificilă în fața Jelenei Ostapenko, fostă câștigătoare la Roland Garros în 2017. În cazul în care Sorana se va impune va fi prima victorie în fața tenismenei din Letonia.

Ambele dueluri directe au fost adjudecate de sportiva în vârstă de 25 de ani la US Open 2017, scor 6-4, 6-4 și la Beijing 2017, scor 6-4, 6-4. Învingătoarea din partida Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko va da piept în turul 3 cu Barbora Krejcikova sau Danka Kovinic.

ADVERTISEMENT

Datorită victoriei cu Volynets, Sorana Cîrstea a depășit rezultatul înregistrat sezonul precedent la Foro Italico. Jucătoarea din Târgoviște pierdea în 2022 cu Ons Jabeur, scor 6-0, 7-6(1) în runda inaugurală. Aproape sigur Sorana Cîrstea va fi cap de serie la Roland Garros. În clasamentul LIVE, Sorana Cîrstea a urcat deja cinci poziții până pe locul 29, depășind-o pe Simona Halep (31).

Sorana Cîrstea, șase victorii consecutive în circuitul WTA

Sorana Cîrstea a venit cu moralul ridicat la turneul WTA de categorie 1000 de la Roma. Săptămâna trecută, sportiva din România s-a impus în turneul WTA 125 de la Reus după o finală dramatică împotriva lui Elizabeth Mandlik (117 WTA).

ADVERTISEMENT

Victoria cu Volynets a fost cea de-a șasea consecutivă înregistrată de Sorana Cîrstea. Mai mult decât atât, Katie Volynets a fost cea de-a patra jucătoare din SUA învinsă la rând de Sorana Cîrstea. La turneul de la Catalonia Open, „Sori” le-a învins pe C. McNally, L. Davis și E. Mandlik.

ADVERTISEMENT