Sport

Sorana Cîrstea, salt important în clasamentul mondial după ce a ajuns în sferturi la Indian Wells

Sorana Cîrstea (32 de ani), a încântat la turneul de la Indian Wells, unde a ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminată de liderul Iga Swiatek.
17.03.2023 | 20:15
Sorana Cirstea salt important in clasamentul mondial dupa ce a ajuns in sferturi la Indian Wells
9 locuri a urcat Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după prestația de la Indian Wells. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a ținut steagul sus pentru tenisul românesc la turneul de la Indian Wells, unde a putut fi oprită doar de liderul din clasamentul WTA. Iar rivala Simonei Halep va fi răsplătită în clasament pentru evoluția excelentă.

Sorana Cîrstea urcă în ierarhia mondială după prestația de la Indian Wells

Clasată pe locul 83 înainte de acest turneu, Sorana Cîrstea a realizat un salt de nouă poziții, până pe poziția 74 și este a doua jucătoare din România în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a câștigat și o sumă importantă de bani după prestația din California, nu mai puțin de 184.465 de dolari. Va primi și 215 puncte în clasamentul WTA.

Astfel, Sorana își dublează veniturile din tenis în 2023. Până în luna martie, sportiva câștigase doar 118.888 de dolari, cu patru victorii în zece partide.

ADVERTISEMENT

Venituri consistente din tenis. Va depăși 8 milioane de dolari

Sorana Cîrstea va depăși borna de opt milioane de dolari câștigate în tenis în acest sezon. Până acum jucătoarea a încasat peste 7.600.000 de dolari.

Parcursul numărului 74 WTA în acest sezon

Cea mai sexy jucătoare de tenis din România a jucat la Adelaide (Noua Zeelandă), unde a fost eliminată în optimi, Adelaide 2 (Noua Zeelandă, eliminată în primul tur), Australian Open (eșec în turul 1), Abu Dhabi (eșec în turul 1), Doha (eșec în calificări) și Dubai (eșec în turul doi).

ADVERTISEMENT

Deși a fost numită „tăietoarea de capete de serie”, Sorana Cîrstea a reușit să câștige doar două turnee de simplu până acum în carieră: Tashkent 2008 și Istanbul 2021.

Românca, neputincioasă în fața Igăi Swiatek: „Foarte greu să găsești o slăbiciune în jocul ei”

Sorana Cîrstea a recunoscut că Iga Swiatek este o adversară redutabilă„E o jucătoare completă, se mişcă excelent, nu are momente de cădere în meciuri, e foarte constantă. E foarte greu să găseşti vreo slăbiciune în jocul ei. Dar cel mai mult mă impresionează modul în care se deplasează în teren. E cea mai bună, de departe, la acest capitol”.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a remarcat-o și ea pe Sorana Cîrstea: „Are lovituri foarte puternice. Mă antrenez des cu băieţi, astfel că sunt obişnuită cu mingi foarte puternice din partea opusă a terenului.

E un avantaj pentru jucătoarele care lovesc atât de tare, dar, pe hardul de la Indian Wells, acest atu nu e atât de important, pentru că suprafaţa e una foarte lentă. Sunt pregătită pentru orice”.

ADVERTISEMENT