Sport

Sorana Cîrstea, salt impresionant de 33 de poziții în clasamentul WTA după semifinala de la Miami. Pe ce loc a ajuns și câte puncte o despart de Simona Halep

Sorana Cîrstea a înregistrat un salt impresionant în ierarhia live după calificarea în sferturile turneului de la Miami. „Sori” are posibilitatea să o depășească pe Simona Halep.
01.04.2023 | 01:04
Sorana Cirstea salt impresionant de 33 de pozitii in clasamentul WTA dupa semifinala de la Miami Pe ce loc a ajuns si cate puncte o despart de Simona Halep
Sorana Cîrstea va înregistra un salt impresionant în clasamentul WTA. Cum o va depăși pe Simona Halep. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
31-03-2023
22:11

Sorana Cîrstea va începe luna aprilie pe locul 41 WTA

Prestațiile excelente din SUA o readuc pe Sorana Cîrstea în top 50 WTA. Va fi pe locul 41 la actualizarea care va fi făcută pe 3 aprilie, cu un total de 1218 puncte.

Sorana Cîrstea este astfel a treia jucătoare din România în clasament după Simona Halep (26) și Irina Begu (38). Dar distanța față de cele două rămâne una foarte mică.

Practic, Sorana Cîrstea mai are de recuperat doar 40 de puncte față de Irina Begu, aceasta din urmă va avea 1258 de puncte în clasamentul de luni. Iar Simona Halep păstrează un avans de 347 de puncte în fața Soranei. 1565 va avea Simona la următoarea actualizare. Astfel că sezonul pe zgură o poate face pe Sorana racheta numărul 1 a României, postură pe care nu a mai avut-o de foarte mulți ani.

27-03-2023
20:48

Sorana Cîrstea, salt impresionant în ierarhia live după calificarea în sferturi la Miami

Sorana Cîrstea și-a menținut nivelul de joc ridicat și în partida din optimile de finală cu Marketa Vondrousova (Cehia, 103 WTA). Jucătoarea din România s-a impus în două seturi, scor 7-6(3), 6-4 după o oră și 37 de minute de joc și va juca în sferturile de finală cu învingătoarea din meciul Krejcikova – Sabalenka. 

Grație performanței de a ajunge în sferturi, Sorana Cîrstea a urcat în clasamentul live până pe locul 51. Sportiva născută la București a înaintat nu mai puțin de 23 de trepte în ierarhia WTA. Dacă va reuși să se impună la Miami, Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep în clasament și va deveni prima rachetă a României.

Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 este suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022. 

Sorana Cîrstea va înregistra un salt impresionant în ierarhia WTA odată cu noua actualizare. În clasamentul live, sportiva din România a urcat deja 16 poziții după performanța de a se califica în optimile turneului de la Miami. Dacă se va impune în Florida, Sorana Cîrstea va deveni prima rachetă a României.

Sorana Cîrstea, salt impresionant în clasamentul WTA după accederea în optimile turneului de la Miami

Sorana Cîrstea continuă parcursul excelent de la Indian Wells și la turneul de la Miami. După ce a atins sferturile competiției din California, jucătoarea de tenis din România a izbutit să se califice în optimile întrecerii din Florida, după victoria împotriva Karolinei Muchova, scor 7-5, 6-1.

ADVERTISEMENT

În precedentele două tururi, Sorana Cîrstea le-a învins pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic, 179 WTA) și Caroline Garcia (Franța, 4 WTA). Pe jucătoarea din Franța, sportiva născută la București a învins-o și la Indian Wells. Grație performanței de la Miami, care poate fi îmbunătățită, Sorana Cîrstea a urcat 16 poziții în ierarhia live și ocupă locul 58.

Odată cu accederea în optimi, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 96.955 de dolari și 120 de puncte în clasamentul WTA. Pentru un loc în sferturi, românca se va duela cu Marketa Vondrousova (Cehia, 103 WTA). Scorul este egal în meciurile directe, 1-1.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA dacă va câștiga turneul de la Miami

Deși pare o misiune extrem de dificilă, un posibil triumf al Soranei Cîrstea la Miami nu mai surprinde atât de mult. Victoriile în fața Carolinei Garcia și Karolinei Muchova îi dau speranțe Soranei Cîrstea pentru a cuceri primul trofeu după o pauză de aproximativ doi ani.

Dacă va câștiga trofeul de la Miami, Sorana Cîrstea va acumula 1828 de puncte în clasamentul WTA și o va depăși pe Simona Halep care ocupă în prezent locul 25, cu 1565 de puncte. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 este suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022.

ADVERTISEMENT

Pe partea de tablou inferioară se mai află nume, precum Krejcikova, Keys, Bouzkova sau Sabalenka. Tot pe partea de tablou a Soranei Cîrstea se mai numără Andreescu, Kvitova sau Bencic.

Sorana Cîrstea a fost aproape să o depășească pe Simona Halep în clasament după Indian Wells 2022

Sorana Cîrstea a făcut o figură frumoasă la Indian Wells și în precedenta stagiune când s-a oprit în optimi. Sportiva născută la București a fost eliminată chiar de Simona Halep, scor 1-6, 4-6. În cazul în care ar fi câștigat partida, Sorana Cîrstea ar fi depășit-o pe „Simo” în clasament cu doar 8 puncte.

ADVERTISEMENT

Calificată în optimi la Miami, Sorana Cîrstea se poate lăuda cu statutul de ultima jucătoare româncă de tenis care a învins-o pe Simona Halep. Se întâmpla în 2010, în calificările de la Cincinnati. Sorana Cîrstea a bifat prima victorie împotriva Karolinei Muchova. Jucătoarea din Cehia o conducea pe sportiva din România cu 2-0 în partidele directe.

ADVERTISEMENT