Sport

Sorana Cîrstea, din nou în sferturi la un Grand Slam după 14 ani! Pe ce loc urcă în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea s-a calificat en fanfare în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la US Open și își egalează cea mai bună performanță din carieră.
03.09.2023 | 22:55
Sorana Cirstea din nou in sferturi la un Grand Slam dupa 14 ani Pe ce loc urca in clasamentul WTA
Sorana Cîrstea a reușit cea mai mare performanță din carieră la US Open. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a reușit o victorie spectaculoasă în fața Belindei Bencic, iar cea mai bine clasată jucătoare din România în circuitul WTA e aproape să scrie istorie.

Sorana Cîrstea, victorie entuziasmantă în fața Belindei Bencic

Sorana Cîrstea continuă sezonul deosebit, anunțat de Cristian Tudor Popescu la FANATIK, iar numărul 30 mondial e în sferturile de finală la Flushing Meadows!

ADVERTISEMENT

„Sori” a reușit să treacă de elvețianca în două seturi, 6-3, 6-3 și o va întâlni în meciul următor pe cehoaica Karolina Muchova, numărul 10 mondial.

Ultima oară când Sorana Cîrstea a fost prezentă la un turneu de Grand Slam în sferturile de finală a fost la Roland Garros în 2009! Ea pierdea atunci în fața australiancei Samanthat Stosur, scor 6-1, 6-3.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea poate obține cea mai bună clasare din carieră dacă va ajunge în semifinale sau finală

Dacă luăm în calcul clasamentul WTA live, Sorana Cîrstea e în acest moment pe locul 26, însă ar putea intra în top 20 după US Open. Ba, mai mult, racheta numărul unu al României ar putea ajunge între cele mai bune zece jucătoare ale lumii dacă va câștiga US Open.

Cea mai bună clasare a Soranei Cîrstea a fost în august 2013, când jucătoarea noastră a fost pe locul 21 în ierarhia mondială. Înainte de turneul de Mare Șlem din SUA era pe locul 30.

ADVERTISEMENT

După calificarea în semifinale la turneul de la Miami, Cristian Tudor Popescu preconiza sezonul excelent ai Soranei Cîrstea: „Arată că în clipa de față Sorana Cîrstea este o jucătoare de clasă mondială și este așezată în acest nou joc al ei astfel încât după părerea mea nu va fi un foc de paie și poate să continue așa anul ăsta și să ne ofere niște mari bucurii”.

CTP: „Ar fi cel mai rău lucru să vorbesc despre un trofeu de Grand Slam. Are un joc de clasă mondială”

Jurnalistul l-a lăudat și pe antrenorul Soranei și explica de ce jucătoarea poate avea cel mai bun sezon din carieră: „Nu știu cum și în ciuda faptului că am ceva imaginație nu pot să îmi închipui cum a reușit Thomas Johansson într-un timp atât de scurt să o transforme total pe Sorana. Când îmi amintesc ce secvențe celebre a avut cu diverși antrenori pe care i-a sictirit, le-a cerut să plece din tribune….

ADVERTISEMENT

Ar fi cel mai rău lucru să spun și să vorbesc despre un trofeu de Grand Slam, mai ales cât sunt eu de superstițios în tenis. Că altfel nu am superstiții. E ultimul lucru pe care l-aș face în momentul ăsta să fac predicții de Grand Slam, pentru că aduc ghinion.

Are joc cu sistemă! Știe ce are de făcut, și-a selecționat loviturile și le-a așezat, respectă un plan tactic bine stabilit dinainte de meci. Ăsta este un joc de clasă mondială, cu care poate să avanseze mult în WTA în clipa de față, n-am nicio îndoială!

Dacă nu are probleme fizice în continuare, pentru că a avut destule accidentări de-a lungul carierei, o să joace bine și nu poate să nu aibă și niște rezultate”, mai spunea reputatul jurnalist, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

  • 14 ani au trecut de la ultima prezență a Soranei Cîrstea în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam
ADVERTISEMENT