Sport

Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova 7-6, 6-4 în optimi de finală la Miami Open 2023. Prima reacție a româncei: „Am mare încredere!”. Update

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la Miami după ce a învins-o în două seturi pe Marketa Vondrousova, scor 7-6, 6-4.
28.03.2023 | 09:35
Sorana Cirstea  Marketa Vondrousova 76 64 in optimi de finala la Miami Open 2023 Prima reactie a romancei Am mare incredere Update
Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova LIVE stream ora 21:00 în optimi de finală la Miami Open 2023. Un nou obstacol din Cehia. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
28-03-2023
06:39

Reacția Soranei Cîrstea după calificarea în sferturi

Sorana Cîrstea a oferit o primă reacție după ce s-a calificat în sferturi la Mastersul de la Miami. Bucureșteanca de pe locul 74 WTA nu se gândește încă la marele trofeu, deși traversează cea mai bună perioadă a carierei. Pentru un loc în careul de ași se va duela cu a doua cea mai bună jucătoare a lumii, Arina Sabalenka.

„În mintea mea, cred că în acest moment avem un top trei grozav, cu Swiatek, Sabalenka și Rybakina. Ele joacă remarcabil. Cred că este grozav să vedem un meci între ele de la săptămână la săptămână. Cu siguranță, ele au dus tenisul la un nou nivel anul acesta. Știu că va fi foarte greu. Dar am câștigat multe meciuri în acest parcurs american și am mare încredere. Știu ce pot juca”, a spus Sorana Cîrstea, conform site-ului oficial al WTA.

 

27-03-2023
18:45

Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova 7-6(3), 6-4

Vezi toate fazele video importante aici.

7-6(3), 6-4. Sorana Cîrstea fructifică a doua minge de meci și se califică în premieră în sferturi la Miami. 

7-6(3), 5-4. Vondrousova își face serviciul, însă Sorana Cîrstea va servi pentru calificarea în sferturi. 

7-6(3), 5-3. Sorana Cîrstea își face serviciul, iar cehoaica va servi sub presiune. 

7-6(3), 4-3. Sorana Cîrstea face prima break-ul în setul secund și ia o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturi. 

7-6(3), 2-3. Sorana Cîrstea se apropiase pe serviciu, însă cehoaica a închis la timp și rămâne în față.

7-6(3), 1-2. Marketa Vondrousova rămâne în față în al doilea set. Cehoaica și-a făcut lejer serviciul 

7-6(3), 1-1. Marketa Vondrousova a început cu dreptul la serviciu și a avut două mingi de break. Sorana Cîrstea le-a salvat pe ambele, iar setul începe echilibrat. 

7-6(3). Sorana Cîrstea are o revenire de senzație și câștigă primul set în tie-break. Sportiva din România a fructificat prima minge de set. 

6-6. Sorana Cîrstea face imediat rebreak-ul, iar primul set va fi decis în tie-break. 

5-6. Deși a salvat două mingi de break, Sorana Cîrstea a cedat, iar Vondrousova va servi pentru a câștiga primul set. 

5-5. Cele două sportive au mers cu serviciul până acum, iar setul intră în prelungiri. Nicio jucătoarea nu și-a procurat vreo minge de break. 

5-4. Atât Sorana Cîrstea, cât și Marketa Vondrousova au câștigat pe propriul serviciu. Jucătoarea din Cehia va servi sub presiune pentru a rămâne în set. 

4-3. Setul curge în aceeași direcție. Ambele jucătoare și-au făcut serviciul fără emoții. Vondrousova va servi cu mingi noi. 

3-2. Sorana Cîrstea rămâne în continuare în față. Marketa Vondrousova este prima care reușește să servească un as. 

2-1. Se merge cu serviciul în startul de partidă. Sorana Cîrstea își face game-ul cu 40:30. 

1-0. Sorana Cîrstea își face serviciul. Sportiva din România a pasat-o excepționat pe cehoaică. 

0-0. Partida a început! Sorana Cîrstea va servi prima. 

27-03-2023
18:37

Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova, ora 21:45

Cele două partide programate pe arena „Butch Bucholz” s-au încheiat, iar meciul Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova va începe nu înainte de ora 21:45. Este a treia întâlnire directă între cele două jucătoare, iar scorul este egal 1-1. 

Jucătoarea din Cehia s-a impus în 2021 la Australian Open, scor 6-2, 6-4, în timp ce Sorana Cîrstea s-a impus în cea mai recentă confruntare, în 2022 la St. Petersburg, scor 7-5, 3-6, 6-4. Pe terenul pe care se va disputa partida Soranei Cîrstea au avut loc un meci la simplu masculin și un meci la simplu feminin. 

  • K. Khachanov – J. Lehecka 6-2 6-4
  • O. Zheng – A. Potapova 4-6, 6-7(4)

Meciul Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova are loc luni, 27 martie, cu începere aproximativ în jurul orei 21:30 sau mai târziu de aceasta. Parida contează pentru optimile de finală ale turneului Masters de 1000 de puncte de la Miami, dotat cu premii de 8.369.455 de dolari pentru competiția feminină și de 9.554.920 de dolari pentru concursul masculin.

Unde se joacă meciul Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova, în optimile de finală ale turneului WTA Masters de la Miami

Întâlnirea Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova se dispută luni, 27 martie, de la ora 21:30 sau după această oră, pe terenul 3 al complexului de la Hard Rock Stadium din Miami Gardens, acolo unde se desfășoară Mastersul începând din 2019. Se joacă pe hard, pe o suprafață Laykold, în aer liber.

ADVERTISEMENT

Ora este aproximativ 21:30, ora României, deoarece pe același teren vor mai avea loc înainte alte două confruntări: Karen Khachanov – Jiri Lehecka la masculin și Qinwen Zheng – Anastasia Potapova la feminin. Partide care au mare marjă de probabilitate de a se duce, măcar una dintre ele, în setul decisiv, situație care sigur ar împinge ora startului meciului Soranei după ora 22:00.

Cine transmite la TV partida Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova

Partida Sorana Cîrstea Marketa Vondrousova se joacă luni, 27 martie, de la ora aproximativ 21:30, ora României, pe terenul 3 din complexul Hard Rock Stadium de la Miami Gardens în optimile de finală ale Mastersului din localitatea din Florida. Ea va fi televizată în direct și în exclusivitate pe canalulul Digi Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Miami se anunță luni, 27 martie, o vreme de vară, cu cerul senin pe toată durata zilei, fără pericol de ploaie (abia de miercuri apare această amenințare), iar maxima din termometre va ajunge la ora prânzului la nu mai puțin de 29 de grade. Diferența de fus orar dintre Miami și București este de șapte ore.

Cine este Marketa Vondrousova, adversara Soranei Cîrstea din optimile de finală ale Miami Masters 2023

Marketa Vondrousova, 23 ani, numărul 103 WTA la această oră, este o jucătoare din Cehia, din localitatea Sokolov, din vestul regiunii Boemia. Este fost număr 1 mondial la juniori și are în palmares un singur titlu WTA, obținut la primele meciuri la seniori, la 17 ani, la Biel, în Elveția. Cea ma mar3e performanță a fost finala Roland Garros 2019, pierdută la Ashleigh Barty. Are deja o avere de 4,3 milioane dolari. Cea mai bună clasare WTA a fost la finalul anului 2019, locul 14.

ADVERTISEMENT

De fapt, Marketa nu ar fi trebuit să se mai numească Vondrousova, deoarece din vara lyui 2022 este căsătorită cu un obscur jucător de tenis ceh, Stepan Simek, cununia și nunta având loc la un castel din Cehia. Marketa este foarte talentată în sport, înainte de a se stabili la tenis dovedind reale calități la schi, fotbal și floorball, un fel de hochei pe rotile cu minge practicat în sală.

Cote la pariuri la meciul Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova

Sorana Cîrstea a produs deja două surprize la Miami Masters 2023, reușind să învingă în turul 2 pe numărul 5 mondial Caroline Garcia, al doilea succes în două săptămâni, și în turul 3 pe Karolina Muchova, jucătoare din Cehia mult mai bine clasată. În ambele cazuri, învinsele erau mari favorite, la cote de 1,35 la pariuri. Aceeași cotație avem și acum în fața Marketei Vondrousova, adică 1,35 cehoiaca, 3,30 Sorana. Un set luat de româncă ajunge la cota 1,90.

ADVERTISEMENT

Cele două jucătoare s-au mai aflat față în față numai de două ori în carieră, împărțindu-și victoriile. În 2021, în 16-imi la Australian Open, a fost un triumf fără istoric, 2-0 la seturi pentru Marketa Vondrousova. La distanță de un an, în februarie 2022, Sorana se revanșa cu 2-1 în 16-imi la turneul de la Sankt Petersburg.

ADVERTISEMENT