Sport

Cu cine joacă Sorana Cîrstea în optimi la Australian Open 2022. Duel în premieră contra unei campioane de Grand Slam

Sorana Cîrstea are un parcurs fabulos la Australian Open 2022, reușind să se califice în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Antipozi.
22.01.2022 | 17:47
Cu cine joaca Sorana Cirstea in optimi la Australian Open 2022 Duel in premiera contra unei campioane de Grand Slam
ADVERTISEMENT
23-01-2022
05:48

Cîrstea - Swiatek începe la 8.30

Meciul Sorana Cîrstea – Iga Swiatek, din optimile de finală de la Australian Open 2022, se va disputa luni, 24 ianuarie, nu mai devreme de ora 08:30.

Întâlnirea este ultima programată de Margaret Court Arena. Înainte se mai joacă un meci de dublu feminin, unul de dublu mixt și optimea masculină dintre Maxime Cressy și Daniil Medvedev.

Românca a reușit o victorie extraordinară în turul 3, în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, a zecea favorită a competiției.

Cu acest succes, ea a reușit să-și egaleze cea mai bună performanță de la Melbourne, optimi de finală în 2017.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek, adversara Soranei Cîrstea în optimile Australian Open 2022

Sorana Cîrstea a avut un parcurs absolut excelent până acum la Australian Open 2022, reușind să treacă rând pe rând de Petra Kvitova, Kristina Kucova și Anastasia Pavliucenkova, dar în optimi o așteaptă un adversar mult mai dificil, Iga Swiatek.

Poloneza, locul 9 WTA și cap de serie numărul 7, a trecut lejer în turul 3 de rusoaica Daria Kasatkina, favorită 25 și poziția 23 în ierarhia mondială, scor 6-2, 6-3, după puțin mai mult de o oră și jumătate.

ADVERTISEMENT

Swiatek este într-o formă foarte bună la Melbourne, ea reușind să câștige toate cele trei meciuri în minim de seturi. A fost 6-3, 6-0, cu britanica Harriet Dart și 6-2, 6-2, cu suedeza Rebecca Peterson.

Poloneza a explodat la Roland Garros 2020

La doar 20 de ani, Iga Swiatek este una dintre cele mai importante tinere jucătoare care au ajuns în topurile tenisului feminin. Ea a explodat în 2020, la Roland Garros, acolo unde venind de nicăieri a reușit să câștige trofeul, după ce în optimi o învingea extrem de clar pe Simona Halep.

ADVERTISEMENT

De atunci a mai reușit să-și treacă în cont două trofee, anul trecut la Adelaide și Roma, plus o finală de dublu la French Open tot în 2021. Poloneza, fiica fostului canotor Tomasz Swiatek participant la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, este antrenată de Tomasz Wiktorowski.

Sorana Cîrstea și Iga Swiatek nu s-au întâlnit niciodată în circuitul WTA. Poloneza a mai jucat în acest an la Adelaide, acolo unde a ajuns până în semifinale, fază în care a fost învinsă de liderul mondial Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT

Swiatek se implică în acțiuni de caritate

Iga Swiatek ar putea fi adversara României și în calificările competiției Billie Jean King Cup. Pentru a se califica în grupe, fetele noastre vor trebui să treacă în deplasare de reprezentativa Poloniei. Întâlnirea se va disputa între 15 și 16 aprilie.

Pe lângă faptul că este o jucătoare extraordinară și a ajuns în topul tenisului feminin, Iga Swiatek dă dovadă și că are o inimă mare. În toamnă, la turneul de la Indian Wells, ea a decis să vină în ajutorul celor cu probleme de sănătate și din premiul încasat a donat 50.000 de dolari în cinstea Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale.

Poloneza a fost inspirată să facă acest gest de Venus Williams, care a lucrat împreună cu WTA pentru a înfiinţa un program de două milioane de dolari, care să ofere publicului terapie gratuită.

ADVERTISEMENT