Sport

Sorana Cîrstea refuză să mai participe la Billie Jean King Cup. A vorbit despre retragere: „Sunt pe sfârşit de carieră, e un lucru realist”

Sorana Cîrstea (32 de ani) și-a anunțat retragerea de la Billie Jean King Cup. Numărul 38 mondial a explicat decizia definitivă.
14.09.2022 | 09:17
Sorana Cirstea refuza sa mai participe la Billie Jean King Cup A vorbit despre retragere Sunt pe sfarsit de cariera e un lucru realist
Sorana Cîrstea se află pe locul 38 în clasamentul WTA. FOTO: Valentin Marian Burlacu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a fost prezentă la turneul lui Ion Țiriac de la București, iar numărul 38 mondial a făcut dezvăluiri în premieră.

Sorana Cîrstea a explicat de ce nu va mai juca pentru România: „E normal să mă concentrez pe proiectele personale”

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur la turneul WTA Țiriac Foundation Trophy 2022, iar frumoasa jucătoare de tenis și-a luat adio de la echipa de Billie Jeans King Cup a României.

ADVERTISEMENT

„Horia Tecău (n.r. – căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup) a încercat să mă convingă să revin, doar că decizia mea de a mă retrage va rămâne neschimbată”, a dezvăluit „Sori” potrivit sportmedia.ro.

A doua cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România va împlini 33 de ani pe 9 martie și consideră că trebuie să facă loc pentru altcineva: „Joc la Fed Cup de când aveam 14-15 ani şi a fost mereu o bucurie, însă sunt pe final de carieră şi e normal să mă concentrez pe proiectele personale. Eu simt că mi-am făcut datoria”.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea ar putea să se retragă în 2027: „Voi juca atât timp cât voi simți plăcere”

Sorana Cîrstea a mai declarat că va mai juca până la maxim 37 de ani: „Nu mai am 10 ani de carieră în faţă, poate nici 5, chiar dacă eu mă simt bine. Sunt pe sfârşit de carieră, e un lucru realist. Nu mi-am dat un deadline.

Eu voi juca atât timp cât voi simţi plăcere şi voi fi acolo, în top 30-40. Nu ştiu în câţi ani mă voi retrage, dar e o realitate, buletinul nu minte”, a mai spus jucătoarea pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Sorana are probleme de sănătate, iar meciul de la București ar putea fi ultimul din acest sezon: „Este un final complicat de sezon pentru mine, am nişte probleme de sănătate, trebuie să fac nişte verificări să văd despre ce e vorba. Apoi voi decide dacă mai joc două turnee pe final sau închei sezonul aici şi încerc să mă odihnesc pentru anul următor”.

Sorana Cîrstea, după eliminarea surprinzătoare de la București: „Nu am mai jucat pe zgură de mult, iar asta s-a văzut”

Sorana Cîrstea a fost învinsă la București de elvețianca Simona Waltert, deși era favorita numărul unu a turneului: „Îmi pare rău că azi nu am reuşit să joc mai bine, să am ocazia să am mai multe meciuri aici pentru că e o bucurie să joc acasă. Se mai întâmplă, mai sunt şi zile proaste ca aceasta.

ADVERTISEMENT

Nu am mai jucat pe zgură de mult, iar asta s-a văzut. Încercam să joc ca pe suprafaţă rapidă şi nu mergea… se mai întâmplă, în tenis mai şi câştigi, mai şi pierzi. Singurul lucru de care îmi pare rău este publicul”.

Cea mai sexy jucătoare de tenis din România a avut parte de susținere specială la București: „E un privilegiu mereu să joc acasă, mai ales că azi am avut alături familia, părinţii, unchii, mătuşa, lucru care nu se întâmplă mereu. Îmi pare rău că nu am reuşit să câştig ca să pot să joc din nou în faţa lor. Azi nu a fost o zi reuşită pentru mine”.

ADVERTISEMENT