Sport

Sorana Cîrstea a uitat-o pe Simona Halep când a vorbit de adversarele de top întâlnite. Ce jucător a inspirat-o cel mai mult

Relația dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep a fost mai mereu una rece, iar acest lucru se poate vedea și din faptul că jucătoarea aflată pe locul 34 WTA a exclus-o din lista adversarelor de top întâlnite în carieră.
13.07.2022 | 17:25
Sorana Cirstea a uitato pe Simona Halep cand a vorbit de adversarele de top intalnite Ce jucator a inspirato cel mai mult
Relația dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep a fost mai mereu una rece, iar acest lucru se poate vedea și din faptul că jucătoarea aflată pe locul 34 WTA a exclus-o din lista adversarelor de top întâlnite în carieră
ADVERTISEMENT

Cele două sportive s-au întâlnit ultima dată în optimile de finală de la Indian Wells, dar înaintea partidei s-au ignorat deși au mers cu aceeași mașinuță la teren.

Simona Halep, exclusă de Sorana Cîrstea dintre adversarele de top

Într-un interviu acordat în presa internațională, Sorana Cîrstea a vorbit despre numele mari ale tenisului pe care le-a avut ca adversare în cei 15 ani de carieră, însă nu a amintit niciun cuvânt de rivala sa din copilărie, Simona Halep.

ADVERTISEMENT

”Au fost multe jucătoare puternice și am fost norocoasă să mă lupt cu adversare din generații diferite: de la Justine Henin și Kim Clijsters, la surorile Williams și acum Iga Swiatek”, a declarat Cîrstea, pentru  site-ul sportskeeda.com.

Sorana Cîrstea și Simona Halep s-au întâlnit de patru ori în meciurile oficiale, iar bilanțul este egal, 2-2. Sorana a câștigat cu 3-6, 6-3, 6-1 în sferturile turneului ITF de la București, în 2008, și cu 6-2, 6-4 în calificări la Cincinnati, în 2010. Simona s-a impus cu 6-4, 7-6 (4) în optimi la Marbella, în 2010, și cu 6-1, 6-4 în optimi la Indian Wells, în 2022.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea și Simona Halep au avut mai multe momente tensionate de-alungul carierei și nu au negat niciodată că sunt departe de a fi prietene, însă au ținut, cel puțin în ultima perioadă, să arate mai mult respect una față de cealaltă.

Cîrstea, așteptări mari de la viitor

Sorana Cîrstea a devăzluit că idolul ei este spaniolul Rafael Nadal și nu a dorit să facă un top al celor mai bune jucătoare de tenis din toate timpurile: ”L-am apreciat întotdeauna pe Rafael Nadal pentru sportivitatea sa incredibilă, rezistența și ceea ce a adus sportului.

ADVERTISEMENT

Nu cred că cineva poate spune cine a fost cel mai bun. Fiecare epocă au avut campioane uimitoare, de la Margaret Court și BillieJean King până la Martina Navratilova și Steffi Graf și, cel mai recent, Serena Williams. Toate au contribuit și au făcut istorie în sportul nostru, iar scoaterea în evidență doar a uneia ar fi o nedreptate pentru celelalte”.

Românca a avut victorii de răsunet în carieră la jucătoare de top precum Venus Williams, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Caroline Wozniacki, Jelena Jankovic sau Li Na, însă crede că ”cel mai mare meci urmează să vină”.

ADVERTISEMENT

Ajunsă la 32 de ani, Sorana Cîrstea a fost mai tot timpul considerată o jucătoare extrem de talentată, însă nu a reușit să câștige decât două turnee WTA (Tashkent 2008 și Istanbul 2021). Ea a mai jucat patru finale, iar cea mai bună performanță la Grand Slam este un sfert de finală la Roland Garros, în 2009.

ADVERTISEMENT