Sport

Sorana Cîrstea s-a calificat în „optimile” de la WTA Dubai 2024. Cu cine va juca mai departe

După ce a învins-o pe Veronika Kudermetova, Sorana Cîrstea s-a calificat în „optimile” de la WTA Dubai 2024 și va avea o adversară pe măsura formei sale sportive.
20.02.2024 | 15:12
Sorana Cirstea sa calificat in optimile de la WTA Dubai 2024 Cu cine va juca mai departe
Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din optimile WTA Dubai 2024. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
20-02-2024
13:02

Sorana Cîrstea va avea o adversară pe măsură în optimile de la WTA Dubai 2024

După reușita pe care a avut-o în fața rusoaicei Veronika Kudermetova, Sorana Cîrstea va întâlni în următoarea fază o adversară care se află într-o formă foarte bună la WTA Dubai 2024. 

În optimile competiției, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România se va duela cu Donna Vekic. Sportiva din Croația este pe locul 31 WTA și vine în duelul cu Sorana Cîrstea după ce învins-o în trei seturi pe Aryna Sabalenka, locul 2 mondial.

Meciul dintre cele două jucătoare de tenis va avea loc miercuri, 21 februarie, de la ora 10:00. Până acum, Sorana Cîrstea și Donna Vekic s-au întâlnit de 5 ori, prima dată în 2013 și ultima dată în 2022. Până acum, Sorana conduce la dueluri câștigate, scor 3-2.

Sorana Cîrstea este într-o formă de zile mari la WTA Dubai 2024. Jucătoarea de tenis din România s-a calificat în optimile competiției după ce a învins-o pe Veronika Kudermetova, locul 19 mondial.

Sorana Cîrstea, în formă maximă la WTA Dubai 2024

Românca a urcat 4 poziții în clasament după ultimul turneu de la Abu Dhabi. Acum, Sorana Cîrstea, locul 22 mondial, se află în formă maximă la WTA 1000 Dubai 2024.

ADVERTISEMENT

Sportiva din România a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 19 WTA. Partida a fost câștigată de Sorana în 2 seturi, scor 6-1, 6-4 și a durat o oră și 30 de minte.

După meciul cu Veronika Kudermetova, Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi. Pentru performanța de la Dubai, românca va primi un cec în valoare de 36.454 de dolari și 120 de puncte care o vor ajuta în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Principalele favorite de la WTA 1000 Dubai sunt în ordinea din pozițiilor din WTA: Iga Swiatek (locul 1), Aryna Sabalenka (locul 2/eliminată), Coco Gauff (locul 3), Elena Rybakina (locul 4), Ons Jabeur (locul 6/forfait), Qinwen Zheng (locul 7), Marketa Vondrousova (locul 8), Maria Sakkari (locul 11).

Sorana Cîrstea a reușit performanța carierei la 33 de ani! A servit 18 ași în victoria cu Sofia Kenin

Sorana Cîrstea profită din plin de perioada bună pe care o traversează. Prima rachetă a României s-a calificat în turul secund la turneul de 1.000 de puncte de la Dubai după victoria spectaculoasă contra americancei Sofia Kenin.

ADVERTISEMENT

Românca a bifat un record personal incredibil înainte de a împlini vârsta de 34 de ani! Sorana Cîrstea a servit excelent și a reușit nu mai puțin de 18 ași. A fost cel mai mare număr de ași din carieră într-o singură partidă pentru sportiva născută la București, potrivit jurnalistului Jose Morgado.

În turul 2 la Dubai, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe învingătoarea din meciul Veronika Kudermetova – Dayana Yastremska. Pentru prezența în turul secund la Dubai, sportiva și-a asigurat un cec în valoare de 20.000 de euro și 60 de puncte în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a fost comparată imediat cu Serena Williams

Jose Morgado, unul dintre cei mai renumiți jurnaliști din tenis, a comparat-o pe Sorana Cîrstea cu legendara Serena Williams. Specialiștii au catalogat-o pe americancă drept jucătoarea cu cel mai bun serviciu din istoria „sportului alb”.

Serena Williams a reușit cel mai mult 24 de ași într-o singură partidă. Astfel, Sorana Cîrstea nu a fost departe să egaleze recordul personal al fostului lider WTA. Câștigătoare a 23 de trofee de Grand Slam, Serena Williams a stabilit recordul personal în 2012 la Wimbledon cu Victoria Azarenka.

ADVERTISEMENT