Sport

UTA Arad – Universitatea Craiova 2-2, în etapa 21 din SuperLiga. Oltenii încheie anul la 10 puncte de liderul FCSB. Record negativ de asistenţă

UTA Arad și Universitatea Craiova au remizat, scor 2-2, în confruntarea din etapa 21 a SuperLigii. Oltenii au revenit de la 0-2 la 2-2, dar nu au putut câștiga și iernează la 10 puncte de liderul FCSB.
20.12.2023 | 18:46
UTA Arad  Universitatea Craiova 22 in etapa 21 din SuperLiga Oltenii incheie anul la 10 puncte de liderul FCSB Record negativ de asistenta
Meci spectaculos la Cluj, între UTA Arad și Universitatea Craiova, în etapa 21 din SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
20-12-2023
15:29

UTA Arad - Universitatea Craiova 2-2 (Micovschi 3, 7 / Bancu 45+2, Mitriță 76)

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL DE MECI! UTA Arad şi Universitatea Craiova au remizat, scor 2-2. Oltenii nu şi-au mai creat şanse importante după golul egalizator şi ambele formaţii merg acasă cu un punct. În confruntarea programată pe Cluj Arena a fost înregistrat recordul negativ de asistenţă: 250 de spectatori fiind prezenţi la meci. 

Min. 76: GOOOOOOOOOOL, Craiova! Mitriță egalează prin șutul deviat al lui Stolnik. 

Min. 74: Popescu, intervenție providențială în fața lui Cooper. Rămâne 2-1 pentru arădeni. 

Min. 56: Freitas șutează periculos din careu, puțin peste bară.

Min. 55: Kurtic execută lamentabil, mingea se duce în transversală și iese afară.

Min. 52: capățînă pătrunde în careu pe dreapta, e busculat de Abeid și se acordă penalty.

Min. 45+8: Corner pentru olteni, mingea este prelungită în careul mic, de unde Benga respinge defectuos și e aproape de autogol, dar Iacob are o nouă intervenție de zile mari și reține pe linia porții.

Min. 45+2: GOOOL Universitatea Craiova! Bancu primește o pasă în careu de la Mitriță și înscrie cu un șut din 8 metri, la colțul lung.

Min. 40: Pop recuperează o minge în careul oltean, întoarce pentru Freitas, care înscrie cu un șut spectaculos de la 20 de metri. Totuși, după aproape 5 minute de analiză în camera VAR, golul este anulat pentru o poziție de ofsaid.

Min. 36: Markovic șutează superb de la 16 metri, Iacob are un reflex uluitor și respinge în corner.

Min. 30: Șutul lui Freitas din lovitură liberă e respins greu de Popescu.

Min. 25: Kurtic rămâne singur în careu, șutează puternic din 8 metri, dar Iacob respinge miraculos în corner.

Min. 19: Prima schimbare și la UTA, tot din cauza unei accidentări. Micovschi e înlocuit de Stahl.

Min. 10: Încă o veste proastă pentru Ivaylo Petev după startul catastrofal de meci. Screciu s-a accidentat și e înlocuit cu Mateiu.

Min. 7: GOOOL UTA! Cursă fenomenală Cooper pe stânga, centrare în fața porții, de unde același Micovschi mărește avantajul gazdelor.

Min. 3: GOOOL UTA! Cursă Costa Rodrigues pe partea dreaptă, centrare perfectă în careu pentru Cooper, șut defectuos al acestuia din 10 metri, dar Micovschi se interpune pe traiectoria balonului și îl împinge în poarta goală.

Min. 1: A început partida.

20-12-2023
14:15

Echipele de start la UTA Arad - Universitatea Craiova

UTA Arad: Fl. Iacob – Stolnik, I. Conte, Benga, Abeid – Freitas – Costa Rodrigues, R. Pop, Cr. Mihai, Micovschi – Cooper. Rezerve: Kucher – Dumitrașcu, Fabry, Omondi, R. Stanciu, Stahl, Căpușă, Iurasciuc, Marku. Antrenor: Mircea Rednic

Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpățînă, Screciu, R. Silva, Bancu – Al. Crețu, Kurtic – Danciu, Roguljic, Mitriță – Markovic. Rezerve: M. Goga – Vlădoiu, Mateiu, Houri, Ișfan, Baiaram, A. Ivan, A. Trică, Koljic. Antrenor: Ivaylo Petev

Meciul UTA Arad  – Universitatea Craiova are loc miercuri, 20 decembrie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul etapei a 21-a, ultima din 2023, în SuperLiga. Ambele echipe vin după rezultate de egalitate, arădenii în compania Farului, oltenii pe teren propriu cu Politehnica Iași, după ce au condus cu 2-0.

Unde se joacă meciul UTA Arad – Universitatea Craiova, în etapa 21 din SuperLiga

Foarte probabil acesta va fi ultimul meci în pribegie jucat de UTA în calitate de echipă gazdă. Dacă în etapa anterioară partida cu Farul s-a jucat la Sibiu, acum gazdă le va fi arădenilor stadionul „Cluj Arena” din orașul de pe Someș. Campionatul se oprește aici și aproape sigur UTA va reveni din primăvară pe arena proprie, „Francisc Neuman” din Arad, care a necesitat ample lucrări de refacere ale gazonului și în diferite sectoare.

ADVERTISEMENT

Această pribegie a costat mult de tot clubul, care nu a mai putut beneficia de rețetele financiare de la meciurile disputate acasă, unde mai mereu stadionul era plin.

În toate deplasările, fie că au avut loc la Oradea, Sibiu sau Cluj, numărul fanilor arădeni a fost foarte mic în comparație cu cei care veneau în propriul oraș. Vor fi și suporteri olteni, dar per ansambul e greu crezut că mai mult de maxim 3-4 mii de spectatori vor fi în tribune.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida UTA Arad – Universitatea Craiova

Partida UTA Arad – Universitatea Craiova se joacă miercuri, 20 decembrie, de la ora 17:30, pe stadionul „Cluj Arena” din orașul de pe Someș, în etapa a 21-a a SuperLiga. Meciul va fi televizat pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. Îl mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La Cluj, miercuri, 20 decembrie, cerul va fi închis pe tot parcursul zilei, dar cu toate acestea șansele de ploaie sau de ninsoare sunt scăzute, nu mai mult de 15 la sută. Maxima zilei va ajunge până la 4 grade, la ora partidei putând fi doar cu un grad mai puțin. O temperatură care, sincer, nu prea îmbie la meci, dar fanii UTA-ei și ai Craiovei, câți vor fi ei, promit să încingă atmosfera. Fratele lui Istvan Kovacs, Szabolcs Kovacs, va arbitra acest meci important.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din confruntarea UTA Arad – Universitatea Craiova

Înaintea acestui meci este tensiune mare în vestiarul UTA-ei, ca urmare a faptului că jucătorii nu și-au primit ratele contractuale pe luna octombrie și nici primele pentru rezultatele pozitive înregistrate tot în această lună.

Nu sunt probleme importante de lot, dar antrenorul Mircea Rednic a declarat că a fost mâhnit de reacția jucătorilor, care, din punctul lui de vedere, nu au dat dovadă de profesionism și se teme ca echipa să joace, din acest motiv, cu frâna de mână trasă ultimul meci al anului.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova vine să câștige la Cluj și un mare bonus la moral îl constituie prezența pe bancă a antrenorului bulgar Ivaylo Petev, care a plecat de urgență acasă după meciul cu Politehnica Iași, ca urmare a decesului tatălui său. Zajkov și Badelj sunt jucătorii cu probleme vechi de sănătate.

Cote la pariuri la jocul UTA Arad – Universitatea Craiova

Pentru casele de pariuri, UTA Arad pare a fi victimă sigură. Oltenii au primit o cotă de 1,60 la victorie, fiind considerați mari favoriți, deși vin după un rezultat deloc meritoriu acasă, 2-2 cu ieșenii, ba, mai mult, după ce au avut 2-0. UTA, dacă va încheia anul triumfal, are cotă uriașă,  5,60, iar șansă dublă „1X” ajunge la 3,20. Un gol al arădenilor atinge cota de 1,85.

De la revenirea UTA-ei pe prima scenă au avut loc doar două partide cu „alb-roșiii” pe post de gazde. Ambele s-au jucat la Arad și în fiecare cei care s-au impus cu scorul de 2-1 au fost oltenii. Poate de aceea și acum Universitatea Craiova este văzută triumfând și a treia oară consecutiv.

ADVERTISEMENT