Sport

Sorin Cârțu cere schimbarea regulamentului în Liga 1. Propunerea care va stârni furia fanilor lui Dinamo

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, cere schimbarea regulamentului în Liga 1, care, dacă s-ar pune în aplicare, ar duce la retrogradarea lui Dinamo.
17.02.2022 | 10:07
Sorin Cartu cere schimbarea regulamentului in Liga 1 Propunerea care va starni furia fanilor lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu este de părere că, ultimele două clasate din Casa Pariurilor Liga 1, ar trebui să retrogradeze după 30 de etape.

Sorin Cârțu cere schimbarea regulamentului în Liga 1

Dacă schimbarea cerută de Sorin Cârțu ar fi în vigoare, Academica Clinceni și Dinamo ar retrogada, acestea fiind ultimele două clasate din primul eșalon.

ADVERTISEMENT

„Din punctul meu de vedere, o mare problemă e când joci play-off, play-out, în prima parte (n.r. sezonul regulat), e inadmisibil ca după 30 de meciuri să nu retrogradeze nimeni.

Bun, nu iei decizia cine e campioană, că-s meciuri puține, dar ultimele două clasate să retrogradeze și după să joci mai departe.

ADVERTISEMENT

Normal ar fi ca finanțatorul sau patronul echipei, în momentul în care vine să țină o echipă și are zeci sau sute de milioane de euro, să facă un depozit la bancă înainte de începerea campionatului cu bugetul pe care îl susții că îl dai la echipă.

Un depozit la care nimeni să nu intre, să nu aibă voie. În momentul în care se va întâmpla treaba asta, jucătorii să-și ia de acolo, să ducă competiția la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

Este inadmisibil în Divizia A, în 2022, ce li se întâmplă jucătorilor. Și ceea ce vine de acum încolo cu Mediaș, vin cu juniorii să joace…

Unii, când s-au dus acolo, au pierdut puncte pentru că era o echipă de calitate.

Păi, ce formație faci tu acum, iei juniori? Sigur că este o facilitate pentru cei ce vor juca și nu este corect pentru competiție”, a declarat Sorin Cârțu, la Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Chiar și în formatul actual, Academica Clinceni și Dinamo au șanse minime să se salveze de la retrogradare. În prezent, Clinceni se află pe ultima poziție, cu doar 11 puncte obținute, iar Dinamo ocupă penultimul loc, cu 13 puncte.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia: 1,62 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT