Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu, dezamăgit de Florinel Coman: „Asta e cartea de vizită!”

FCSB a remizat cu Nordsjaelland, în primul meci din dubla din turul trei preliminar al Conference League. La Fanatik SuperLiga, Sorin Cârțu s-a arătat dezamăgit de prestația roș-albaștrilor.
11.08.2023 | 20:59
Sorin Cartu dezamagit de Florinel Coman Asta e cartea de vizita
Sorin Cârțu critică jocul celor de la FCSB. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a mutat miza calificării în Danemarca, după ce meciul de pe Ghencea, jucat în fața a 27.000 de spectatori, s-a terminat la egalitate, 0-0. Sorin Cârțu nu a fost convins de prestația elevilor lui Elias Charalambous.

Sorin Cârțu, despre remiza dintre FCSB și Norsdsjaelland

Sorin Cârțu spune că FCSB nu a convins în fața danezilor, aceștia fiind dominați inclusiv când au avut superioritate numerică. Olteanul a analizat prestațiile vedetelor din lotul condus cu Elias Charalambous și Mihai Pintilii.

ADVERTISEMENT

Primul vizat a fost Compagno, despre care spune că nu trebuia schimbat, deoarece, după ce danezii au ajuns în inferioritate numerică, acesta putea să iasă în evidență în spațiile lăsate de adversari.

Cârțu a analizat rezultatul partidei, spunând că adversarii au fost mult mai buni, dar rezultatul este unul pozitiv. Fostul președinte de la Universitatea Craiova crede că danezii se vor califica în playoff.

ADVERTISEMENT

Nu mă dau neapărat în vânt după Compagno. E un jucător bun pentru jocul pozițional, dar e lent în mișcări.  A greșit când l-a schimbat Gigi, adversarii rămăseseră în 10. Cred că 11 contra 10, Compagno își avea locul în atac, atunci FCSB a echilibrat posesia, au avut mingea mai mult și puteau să centreze, să intre într-un joc combinativ pe axul central.

Fără un atacant e foarte dificil. I-aș spune lui Gigi că este o greșeală, să mai aprofundeze cărțile de specialitate. Cred că dacă, la cum arăta Nordjsaellnd, era mai indicat să nu înceapă cu el, să fi avut mai mulți mijlocași.

ADVERTISEMENT

Un adversar… nu am văzut de mult să paseze așa. Nu mă mir, ei nu au făcut aseară decât să scoată în evidență alfabetul fotbalului, preluarea, pasa protecția de balon, stopul. Nu le greșesc, iar din procedeele astea simple, apare și mișcarea asta cu succes pe care o fac în aproprierea balonului. E un rezultat pozitiv. E un adversar de la care trebuie să învățăm.

Meciul, cum l-au abordat ei, au fost într-o așteptare în prima repriză. Eu evit să fac analiză 11 contra 10, sunt niște repere care dispar. Deși adversarul a fost superior FCSB-ului. Până la momentul eliminării, au fost o echipă față de care FCSB a avut respect, s-au temut de ei, au stat în așteptate. Ți-am zis, au avut și o doză bună de agresivitate față de întâlnirile din fotbalul românesc. Eu zic că se califică Nordsjaelland, ei sunt favoriți”, a spus Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Ce spune Sorin Cârțu despre Coman și Olaru

Cârțu spune că Darius Olaru a făcut un meci bun, în comparație cu valoarea sa, fiind conștient că acesta nu poate avea aceiași formă cu cea din campionat.

Olaru este un jucător care… tocmai agresivitatea lui și capaciattea lui și cât a alergat i-a făcut bine. Trebuia susținut și de alții, el nu este un jucător care să ia jocul pe cont propriu, poate doar în România. Era clar că nu poate să fie acela din campionat. Îl știm, el nu face parte dintr-o elită de fotbaliști cu o tehnicitate deosebită, dar este un jucător capabil și muncitor, mereu își pune amprenta în jocul echipei.

De la Coman aș vrea mai mult. Aici te prezinți, asta este cartea de vizită a unui fotbalist care vrea să se ducă afară, pe care patronul vrea să îl vândă afară cu nu știu ce sume, la meciurile internaționale, atunci îți expui personalitatea, să poți să ieși în evidență.

Ești un atacant, cu ce te prezinți? Cu șuturi la poartă, cu driblinguri. Uneori poți să scoți faulturi importante pentru echipă. Mereu am pretenții de la meciurile internaționale. Compagno este un jucător care depinde foarte mult de ceea ce îi prezintă mijlocașii. Încerci să îl coți în evidență pentru că are calități. Dawa era din alt film, erau mereu în întârziere”, a explicat Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA, emisiunea lui HORIA IVANOVICI, este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, și în reluare de la ora 17:00 pe Youtube și Facebook.

Florinel Coman, DEZAMAGITOR in FCSB - Nordsjaelland

ADVERTISEMENT