Sport

Sorin Cârțu se bucură că Universitatea Craiova a scăpat de jucătorul pe care a dat 650.000 de euro: „Nu putea să depășească un adversar”

Sorin Cârțu a comentat plecarea din lotul Universității Craiova a jucătorului pentru care oltenii au plătit suma de 650.000 de euro. Fotbalistul nu a impresionat în Bănie.
19.01.2024 | 10:30
Sorin Cartu se bucura ca Universitatea Craiova a scapat de jucatorul pe care a dat 650000 de euro Nu putea sa depaseasca un adversar
Sorin Cârțu a vorbit despre plecarea jucătorului pe care Universitatea Craiova a plătit 650.000 de euro. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a comentat plecarea lui Alexandru Ișfan de la Universitatea Craiova. Fotbalistul transferat de olteni la începutul anului 2023 de la FC Argeș pentru 650.000 de euro, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, a fost cedat sub formă de împrumut la Petrolul Ploiești.

Sorin Cârțu se bucură că Universitatea Craiova a scăpat de jucătorul pe care a dat 650.000 de euro: „Nu putea să depășească un adversar”

Alexandru Ișfan va evolua în tricoul „Lupilor Galbeni” până în vara anului 2025 sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova. Cifrele fotbalistului de 23 de ani în Bănie sunt un adevărat fiasco. În cele 27 de meciuri pe care le-a adunat în tricoul „alb-albastru”, Ișfan nu a marcat nici măcar un gol.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a rămas extrem de dezamăgit de Alexandru Ișfan. În mai multe rânduri, fostul președinte al oltenilor l-a taxat dur pentru evoluțiile sale pe Alexandru Ișfan în direct la FANATIK SUPERLIGA.

”M-a dezamăgit, am crezut că se poate descurca singur în timpul unui meci, nu să primească ajutor de la colegi. A fost modest, nu putea să depășească un adversar fără dribling, nu avea inspirație să marcheze.

ADVERTISEMENT

„Trebuia să iasă în evidență prin acțiuni individuale. S-a plătit foarte mult pe el”

La banii care s-au dat pe el, asta se aștepta de la el. Să facă un efort pentru colectiv și să fi ieșit în evidență prin acțiuni individuale. S-a plătit foarte mult pentru ceea ce a arătat”, a spus Sorin Cârțu, pentru Playsport.

Alexandru Ișfan a fost crescut la academia celor de la CS Mioveni. Înainte să îmbrace tricoul echipei mari, atacantul a fost împrumutat la Unirea Bascov. Înainte să ajungă în Bănie, Ișfan a evoluat pentru FC Argeș, unde s-a făcut remarcat.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a plătit la începutul anului 2023 pentru Alexandru Ișfan suma de 650.000 de euro. Totodată, argeșenii au păstrat un procent de 25% dintr-un viitor transfer. Pe lângă faptul că nu a marcat, Ișfan nu a adunat prea multe meciuri în perioada de un an petrecută în Bănie. A evoluat în 27 de meciuri, iar în 20 dintre acestea a fost titular.

Universitatea Craiova l-a cedat pe Alexandru Ișfan la Petrolul pentru a prinde mai multe minute

Universitatea Craiova a renunțat la Alexandru Ișfan un sezon și jumătate pentru ca fotbalistul să prindă mai multe minute de joc. Jucătorul de 23 de ani care evoluează în extrema dreaptă nu făcea parte din planurile bulgarului Ivaylo Petev pentru a doua parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Ploieștii nu au opțiunea unui transfer definitiv. Transferul lui Alexandru Ișfan la Petrolul Ploiești a venit după ce U Cluj și Hermannstadt au refuzat pe rând să-l ia pe fostul jucător de la FC Argeș. În sezonul actual, Ișfan a adunat 11 partide, însă fără realizări.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,70 este cota pentru „X” la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța