Sport

Sorin Cârțu, semnal de alarmă înainte de Zorya Luhansk – Universitatea Craiova: „Astfel de tragedii te pot mobiliza la maximum”

Sorin Cârțu a declarat că Zorya Luhansk va fi un adversar dificil pentru Universitatea Craiova. Pentru ucraineni va fi prima partidă oficială din 2022.
03.08.2022 | 20:05
Sorin Cartu semnal de alarma inainte de Zorya Luhansk  Universitatea Craiova Astfel de tragedii te pot mobiliza la maximum
Sorin Cârțu, semnal de alarmă înainte de Zorya Luhansk - Universitatea Craiova: „Adversarul pe care îl întâlnim mâine va fi unul foarte bine montat”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Zorya Luhansk – Universitatea Craiova se va disputa pe stadionul din orașul polonez Lublin, joi, de la ora 20:30. Înaintea primei manșe din turul trei preliminar din Conference League, Sorin Cârțu a declarat că „Știința” va avea o partidă dificilă împotriva formației din Ucraina.

Sorin Cârțu, avertisment înainte de partida Zorya Luhansk – Universitatea Craiova: „Adversarul pe care îl întâlnim mâine va fi unul foarte bine montat”

Legenda „alb-albaștrilor” speră ca Universitatea Craiova, care a primit o veste bună înaintea partidei, să obțină un rezultat pozitiv în Polonia, menit să mențină șansele de calificare în play-off-ul din Conference League. Sorin Cârțu a declarat că jucătorii celor de la Zorya Luhansk vor fi motivați să câștige împotriva oltenilor.

ADVERTISEMENT

„Așteptăm meciul de mâine, să vedem ce rezultat vom obține. Noi sperăm să avem un rezultat care să ne dea speranțe pentru retur. Din punctul meu de vedere, partida va fi foarte dificilă. O să întâlnim un adversar compleșit de anumite frustrări, care trece prin anumite tragedii”, a spus Sorin Cârțu.

„Astfel de tragedii pot să te facă să te concentrezi și să te responsabilizezi. Adversarul pe care îl întâlnim mâine va fi unul foarte bine montat, pentru că este un prilej pentru ei să își ofere niște momente de bucurie. Orice s-ar întâmpla ei nu pot să trăiască un rezultat pozitiv cu exuberanță”, a mai spus președintele Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu nu consideră că Universitatea Craiova are un avantaj din cauza faptului că Zorya Luhansk nu a mai jucat un meci oficial din decembrie 2021. Acesta a declarat că antrenorul olandez al formației din Ucraina, Patrick van Leeuwen, a reușit să refacă echipa cu jucători tineri.

„Este un popor încercat, care trece printr-o tragedie majoră. Eu nu l-aș considera un avantaj ( n.r. faptul că Zorya Luhansk nu a mai jucat un meci oficial din decembrie). Au un antrenor olandez, care a refăcut echipa cu jucători tineri. Pentru ei este un prilej să intre într-o competiție internațională, să se audă despre o echipă din Ucraina”, a declarat oficialul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova, gest de solidaritate pentru poporul ucrainean

Oltenii au purtat tricouri speciale la partida CS Mioveni – Universitatea Craiova, scor 0-3, în semn de solidaritate pentru Ucraina. Acestea au fost personalizate cu numele orașelor ucrainene afectate de războiului izbucnit de Rusia, iar printre acestea s-a aflat și Luhansk.

Ionuț Mitran a purtat tricoul cu numărul 39, inscripționat cu orașul ucrainean Luhansk, în partida Universității Craiova cu CS Mioveni. Tânărul jucator al oltenilor nu a evoluat în meciul  împotriva argeșenilor, iar în această vară a fost cedat sub formă de împrumut la CSM Slatina.

ADVERTISEMENT

Tricourile „alb-albaștrilor” au fost donate către Peluza Nord, care a organizat o strângere de fonduri  pentru a ajuta comunitatea de refugiați din Ucraina. Din licitația lor, galeria formației din Bănie a obținut suma de 31.200 de lei, banii fiind folosiți pentru a asigura alimentele refugiaților din Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Zorya Luhansk – Universitatea Craiova: 2,37 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT