Sport

Sorin Cârțu, apel la calm după prestațiile modeste ale Universității Craiova: ”Să nu intrăm în panică”

Universitatea Craiova a avut prestații contradictorii în acest sezon, dar președintele Sorin Cârțu nu vrea să dramatizeze situația și crede că lucrurile se vor așeza în partea a doua a campionatului.
20.12.2021 | 13:26
Sorin Cartu apel la calm dupa prestatiile modeste ale Universitatii Craiova Sa nu intram in panica
ADVERTISEMENT

Oltenii au încheiat anul cu o remiză pe terenul lui Gaz Metan Mediaș și sunt pe locul 5 în clasament, dar departe de așteptările pe care și le-au făcut la începutul stagiunii.

Laurențiu Reghecampf și conducerea s-au înțeles de principiu ca antrenorul să rămână pentru a redresa situația în 2022, iar FANATIK a aflat lista neagră a jucătorilor care vor pleca în iarnă.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu nu crede că Universitatea Craiova se mai poate bate la titlu

Președintele clubului Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, s-a arătat dezamăgit de locul ocupat de echipa lui Reghe la finalul anului, însă este convins că după perioada de pregătire din iarnă formația va arăta mult mai bine.

”La fotbalul nu sunt numai momente pozitive, dar trebuie să înveți din cele negative și să treci mai departe. Este un loc pe care nu ne așteptam să-l avem la sfârșitul anului. Nu suntem mulțumiți, dar nici nu intrăm în panică.

ADVERTISEMENT

Antrenorul va avea acum perioada de pregătire și cu siguranță vor apărea rezultatele care să ne facă să recuperăm. Este aiurea dacă mai vorbim de campionat, nu te mai crede nimeni, deși era principalul obiectiv”, a declarat Cârțu la Pro X.

Președintele oltenilor vrea câteva transferuri în iarnă

”Dacă ultimii doi ani i-am pierdut la potou, acum suntem scoși devreme din calcule. Nu ne cade bine, nu suntem de acord cu situația asta, dar trebuie să o acceptăm. O echipă care își propune titlul trebuie să aibă puține înfrângeri, noi nu știu dacă avem o medie de 1,5 puncte pe meci.

ADVERTISEMENT

Pauza e binevenită pentru că ne scoate din ritmul ăsta negativ. A fost și perioada cu trecerea de la un antrenor la altul și când faci aceste schimbări pe perioada meciurilor oficiale se vede în rezultate.

Trebuie îmbunătățit lotul, plus o analiză fără sentimentalisme. De unii trebuie să te desparți, vor veni alții. Nimeni nu poate schimba 10 jucători, gândiți-vă că este o perioadă de pregătire de doar două săptămâni. Omogenizarea nu se poate obține în două săptămâni”, a continuat oficialul din Bănie.

ADVERTISEMENT

Cârțu nu-l vede pe Dan Petrescu la națională

Președintele oltenilor nu crede că CFR Cluj mai poate fi ajunsă în acest sezon, chiar dacă o eventuală plecare a antrenorului Dan Petrescu la echipa națională a României ar putea să însemne un mic regres.

”Singurul mod în care CFR mai poate să șchioapete este să plece Dan Petrescu. Dar ei au un mecanism bine pus la punct chiar dacă jocul nu place ochiului. Să nu primești gol de nouă meciuri este clar meritul antrenorului care a făcut foarte bine organizarea de joc. Petrescu e un antrenor cu foame mare de trofee și știe ce să le ceară jucătorilor.

Cred că ar reuși să facă lucruri bune și dacă ar veni la națională. Dar nu cred că va veni, pentru că nu e dispus să piardă bani. Federația are multe principii printre care și asta de a nu plăti clauza de reziliere. Dacă știi că ăsta e cel mai bun, bagi mâna în buzunar și-l aduci”, a încheiat Sorin Cârțu.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 1,24 este cota pentru ”sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: