News

Sorin Cîmpeanu anunță că Ministerul Educației a atacat sentința care a anulat sesizările privind plagiatul premierului Nicolae Ciucă

Ministerul Educației a atacat sentința care a anulat sesizările privind plagiatul premierului Nicolae Ciucă. Anunțul a fost făcut marți, la Oradea, chiar de ministrul Sorin Cîmpeanu.
26.07.2022 | 23:47
Sorin Cimpeanu anunta ca Ministerul Educatiei a atacat sentinta care a anulat sesizarile privind plagiatul premierului Nicolae Ciuca
Ministerul Educaţiei a atacat sentinţa care a anulat sesizările privind plagiatul premierului Nicolae Ciucă. Sursa foto: colaj Fanatik / Guvernul României
ADVERTISEMENT

Luna trecută, sesizările de plagiat privind doctoratul lui Nicolae Ciucă au fost anulate de un judecător despre care s-a scris că ar fi apropiat de PNL. Decizia a fost atacată cu recurs de Ministerul Educației.

Ministerul Educaţiei a atacat sentinţa care a anulat sesizările privind plagiatul premierului Nicolae Ciucă

Pe 22 iunie, toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă au fost anulate printr-o decizie judecătorească.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a rămas instituția care putea depune recurs în acest caz. În caz contrar, cazul plagiatului liderului PNL de la CNATDCU ar dispărea.

Marți, la mai bine de o lună distanță de la această decizie din justiție, Sorin Cîmpeanu a anunțat că Ministerul Educației a atacat controversata hotărâre judecătorească.

ADVERTISEMENT

Prezent într-o vizită la Oradea, ministrul a fost întrebat cum se simte într-un guvern condus de un posibil plagiator şi ce face, concret, pentru a combate impostura academică.

”Mă simt ca o persoană care îşi doreşte ca adevărul să iasă la iveală. Ministerul Educaţiei, prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, a făcut deja recurs la o primă decizie a instanţei.

ADVERTISEMENT

Există interesul, prin această susţinere în recurs, ca lucrurile să fie clarificate la Înalta Curte. Indiferent care va fi decizia, indiferent despre cine este vorba, oricine a greşit din această perspectivă a plagiatului, trebuie să plătească”, a declarat ministrul, potrivit ebihoreanul.ro.

Recursul depus de Ministerul Educaţiei în cazul plagiatului primului-ministru Nicolae Ciucă se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ).

ADVERTISEMENT

Cine a anulat sesizările privind plagiatul premierului Nicolae Ciucă

Conform G4Media, judecătorul care luat decizia anulării sesizărilor privind plagiatul lui Nicolae Ciucă, așa cum premierul ceruse în instanță, este Marius Iosif.

Publicația notează că acesta este un apropiat al PNL. În trecut, acesta a fost numit în diferite funcții importante.

Interesant este faptul că, la doar două zile după decizia din cazul plagiatului premierului, judecătorul Marius Iosif a făcut cerere de pensionare.

ADVERTISEMENT