News

Sorin Cîmpeanu, poziție fermă în privința vaccinării obligatorii a profesorilor: ”Nu susțin măsura!”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a poziționat ferm pe subiectul vaccinării obligatorii a profesorilor. Oficialul Guvernului spune că nu susține o astfel de măsură.
17.09.2021 | 11:46
Sorin Cimpeanu pozitie ferma in privinta vaccinarii obligatorii a profesorilor Nu sustin masura
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, în spațiul public s-a vehiculat tot mai mult posibilitatea ca mai multe categorii profesionale, printre care și angajații din Educației, să fie obligate să se vaccineze anti-Covid-19.

Propunerea, venită din partea fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns și pe masa de discuții a Guvernului. Chiar Florin Cîțu recunoștea, joi, că ”sunt variante luate în calcul”.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acesta se opune categoric unei posibile obligativități în procesul de imunizare din zona didactică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu este de acord cu vaccinarea obligatorie a profesorilor: ”Nu susțin măsura!”

Vineri, în ziua în care Capitala a trecut de rata de infectare de 2 la mia de locuitori, ministrul Sorin Cîmpeanu a dat o serie de declarații despre situația din școli în contextul exploziei cazurilor de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a fost întrebat și despre o altă chestiune arzătoare aflată la ordinea zilei în România: vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale, printre care și angajații din sistemul de învățământ.

Dacă Nelu Tătaru și Florin Cîțu sunt mai degrabă pro-vaccinare sau testare obligatorie, poziția lui Sorin Cîmpeanu este una opusă. Acesta spune că a fost și este împotriva obligativității.

ADVERTISEMENT

”Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susținută de mine în calitate de Ministru al Educației. Nu o susțin nici acum. Recomandarea despre vaccinare e altceva”, a spus oficialul în fața jurnaliștilor.

Ce spune Cîmpeanu despre infecțiile din școli: ”Sunt cazuri rezultate de pe urm altor activități”

Ministrul Educației a mai declarat că numărul infectărilor din ultimele zile nu este din cauza redeschiderii școlilor cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

”Sunt infectările rezultate în urma unor activități, nu în școală. Peste două săptămâni vom putea avea o concluzie relevantă cu privire la influența mobilității generată de deschiderea școlilor cu prezență fizică asupra ratei de infectare”, a spus Cîmpeanu.

Oficialul Guvernului a anunțat că vineri, de la ora 18.00, Ministerul Educației va face publică situația la zi centralizată din toate școlile din țară, la 5 zile după startul anului educațional 2021-2022.

”Avem speranța că nu vom avea un număr atât de mare de infectări încât să nu fie vorba de restricții privind prezența fizică la școală”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT