Sport

Sorin Cîrțu cere rezultate în Europa pentru Universitatea Craiova: ”Dacă și acum ne facem de rușine, de ce dracu’ mai tragem în campionat?”

Universitatea Craiova a obținut dreptul de a evolua în cupele europene la ultima apariție a sezonului, barajul cu FC Botoșani 2-0. Calificarea nu îl mulțumește pe președintele Sorin Cîrțu care așteaptă și rezultate.
28.05.2022 | 21:08
Sorin Cirtu cere rezultate in Europa pentru Universitatea Craiova Daca si acum ne facem de rusine de ce dracu mai tragem in campionat
Sorin Cîrțu le transmite jucătorilor și staff-ului Universității Craiova că trebuie să performeze în Europa dacă vor să ducă clubul la un nivel superior
ADVERTISEMENT

Oficialii Universității Craiova nu sunt întru totul mulțumiți de ultimul sezon al ”juveților”. Ratarea principalelor obiective a mai fost îndulcită prin accederea în cupele europene, dar Sorin Cîrțu vrea mai mult. Obiectivul fixat îl vizează și pe Laurențiu Reghecampf.

Sorin Cîrțu: ”Ar fi bine să ajungem în play-off-ul de Conference League”

Oltenii au avut așteptări mari după instalarea lui Laurențiu Reghecampf pe banca Universității, dar rezultatele, deși onorabile, nu sunt ceea ce oficialii visau.

ADVERTISEMENT

Președintele Sorin Cîrțu spune că viitorul traseu al alb-albaștrilor în Conference League ar trebui să fie cât mai lung pentru a duce clubul la un nivel superior.

”Dacă și acum ne facem de rușine în Europa, atunci de ce dracu’ mai tragem în campionat? Dacă nu ne ridicăm la imaginea clubului și în plan internațional, degeaba suntem o forță în campionat. Ar fi bine să ajungem în play-off-ul de Conference”, a spus Cîrțu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Oficialul oltean nu uită că Universitatea Craiova s-a făcut de râs la ultimele participări în competițiile continentale, după eliminări succesive, în tururile inaugurale.

În 2020 oltenii au fost eliminați de Dinamo Tibilisi, în Europa League, iar un an mai târziu de necunoscuta Laci, din Albania, în Conference League.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2021/2022, bun și nu prea. Ce le reproșează Sorin Cîrțu jucătorilor și staff-ului

Laurențiu Reghecamp este sub presiune la Craiova. Echipa a avut momente foarte bune, dar și perioade lungi în care rezultatele i-au scos din minți pe fani și pe oficiali.

Analiza președintelui Sorin Cîrțu nu sună tocmai bine pentru Reghecampf și staff-ul lui, în perspectiva întâlnirii de marți cu patronul Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

”Suntem Universitatea Craiova, ne dorim o clasare cât mai bună, să câştigăm trofee. Că meritam sau nu meritam, nu-mi aduc vreun sezon în care să avem 13 înfrângeri ca în ăsta. Play-off-ul a fost mai bun ca niciodată.

Una peste alta sunt multe înfrângeri, 13. În momentul când vrei să iei un campionat, trebuie să iei ceva din fiecare meci. Spun şi repet că având în vedere puterea campionatului, Universitatea Craiova nu are voie să piardă meciuri. 

Nu spun că trebuie să le câştige pe toate. La anumite partide, cu FCSB, cu CFR, nu trebui să pierzi. Lotul Craiovei nu e sub al celor de la FCSB şi CFR. Au fost moment prost gestionate în acest campionat”, a mai spus Cîrțu, pentru Orange Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,00 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT