News

Sorin Ovidiu Vîntu, atacuri dure la adresa lui Volodimir Zelenski. „Imbecilul ăla a început să dea ordine peste tot prin lume”.

Fostul condamnat penal Sorin Ovidiu Vântu a declarat, într-un live pe Facebook, că Volodimir Zelenski „a înnebunit”. „Părintele FNI” are, adesea, luări de poziție în favoarea Rusiei.
20.04.2022 | 22:24
Sorin Ovidiu Vintu atacuri dure la adresa lui Volodimir Zelenski Imbecilul ala a inceput sa dea ordine peste tot prin lume
Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Sorin Ovidiu Vîntu, un om de afaceri care a suferit mai multe condamnări penale pentru infracțiuni economice, cel mai cunoscut dosar fiind cel al prăbușirii FNI, un fond de investiții prin care foarte mulți români au fost lăsați fără bani, a lansat un nou atac la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Vîntu acuză că politicienii români că împing țara înspre război

Fostul condamnat penal este un cunoscut activist pro-Kremlin, care spune de mai mult timp că președintele Ucrainei este marioneta Statelor Unite. „Generație, după cum ai văzut, imbecilul ala de Zelenski a început să dea ordine peste tot prin lume, prin Europa, să dea șuturi în … președintelui Germaniei. Tipul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, a înnebunit”, spune Vântu într-un live pe Facebook.

ADVERTISEMENT

L-au umflat americanii într-un asemenea hal cu pompa încât nu mai știe pe ce lume se află. Războiul din Ucraina e urmare a agresiuni Americii, prin NATO, la adresa rușilor. Că se fac orori, se știe. (…) Atrocitățile pe care le fac rușii acolo sunt însoțite de atrocități și mai mari, poate, pe care ucrainenii le fac la adresa rușilor pe care îi prind, așa e în război, o grozăvie generală“, a mai spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Ferească Dumnezeu ca România să fie antrenată în acest război. Se pare că politicienii români, în uriașa lor inteligență, împing lucrurile într-acolo”, a mai spus „părintele FNI”.

ADVERTISEMENT

Vântu: „Între Rusia și America, prefer Rusia”

Războiul va mai dura, rușii au și câștigat deja, au distrus infrastructura militară a ucrainenilor pentru a le putea lua Donbasul. Asta e tot. Când vedem pe la televizoare că ucrainenii au omorât sute de mii, zeci de mii de soldați ruși, și rușii au omorât civili și copii, asta e propagandă”, a încheiat subiectul Vântu.

El vorbește, de la începutul crizei de la granițele Ucrainei, în termeni foarte duri, despre președintele Volodimir Zelenski și acuză SUA și NATO pentru invazia Rusiei în țara vecină.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Sorin Ovidiu Vântu spune că nu ar fi pro-Kremlin. „Câteva clarificări. Despre războiul din Ucraina. Nu sunt filo-rus, sunt filo-român. Dar între Rusia și America, prefer Rusia”, a scris acesta, pe Facebook, la o lună de la începutul conflictului. Iar câteva zile mai târziu a scris că „americanii își doresc un război mondial pe teritoriul Europei”.