News

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, revoltată după ce a fost suspendată din PSD: ”Aștept explicație statutară!”

Senatoarea PSD Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, este revoltată pentru că a fost suspendată din Partidul Social Democrat.
23.09.2023 | 12:02
Fosta sotie a lui Dumitru Buzatu revoltata dupa ce a fost suspendata din PSD Astept explicatie statutara
Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, revoltată după ce a fost suspendată din PSD. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Asta, după ce Marcel Ciolacu a decis să rupă orice legătură cu familia Buzatu, după ce Dumitru Buzatu a fost reținut de DNA pentru o mită de peste 1 milion de lei. Gabriela Crețu nu înțelege ce legătură are ea cu faptele fostului soț, astfel că a trimis un mesaj pe un grup de comunicare al partidului.

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, revoltată după ce a fost suspendată

“Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu pe grupul senatorilor PSD, conform News.ro. Biroul Permanent Național al PSD a decis să-l excludă din partid pe Dumitru Buzatu, dar și să o suspende pe Gabriela Crețu.

ADVERTISEMENT

Totodată, fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, a demisionat din Guvern. Marcel Ciolacu a anunțat că PSD are toleranță zero față de faptele de corupție și nu va accepta să își strice imaginea din cauza unor baroni locali corupți. ”Am luat 3 decizii, respectiv excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD, numirea ca și președinte interimar a organizației PSD Vaslui a vicepreședintelui Dragoș Benea.

Am luat act de demisia din funcția de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor și, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea ca membru al PSD a doamnei Crețu Gabriela, senatoare”, a transmis Marcel Ciolacu la finele ședinței PSD. Totodată, Marcel Ciolacu a transmis că a fost surprins să afle că Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant cum primea mită.

ADVERTISEMENT

”Categoric, ca pe toată lumea. Nu ne aşteptam la acest lucru”, a transmis Ciolacu, admițând că imaginea PSD a fost afectată de acest scandal. ”Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid. Dar cred că deciziile partidului şi reacţia partidului şi a colegilor mei şi a mea, personală, a fost cea corectă. Toate deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi”, a completat Ciolacu.

Dumitru Buzatu, liderul CJ Vaslui, a fost prins în flagrant în timp ce lua 1.25 milioane de lei pentru acordarea unui contract de lucrări publice. Paul Stănescu, secretar general al PSD, a fost de asemenea surprins să vadă că Dumitru Buzatu a luat mită, astfel că excluderea din partid a venit natural.

ADVERTISEMENT

”Nu am discutat cu domnul Buzatu. Incredibil ce s-a întâmplat cu el. Comentarii… fără cuvinte. Nu mă aşteptam la aşa ceva de la domnul Buzatu. Organele statului să îşi facă datoria. Foarte dezamăgit, nu am crezut că un om la 68 de ani poate să facă un asemenea lucru”, a transmis Stănescu.

Între timp, Dumitru Buzatu a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași, iar acum politicianul așteaptă să afle dacă va fi arestat preventiv. Buzatu a fost prins în timp ce primea 1.25 milioane de lei pentru a favoriza obținerea unui contract de către o firmă.

ADVERTISEMENT

Fostul membru PSD și-ar fi ascuns banii în portbagajul mașinii, după ce i-ar fi primit într-un restaurant, semn că nu s-a așteptat niciodată să fie filat și prins în flagrant în timp ce comitea acte de corupție.

ADVERTISEMENT