Life

Soția româncă a lui John Paulson îi cere peste un miliard de dolari în procesul de divorț. Miliardarul ar fi ascuns averea de ea

Soția româncă a lui John Paulson îi cere peste un miliard de dolari în procesul de divorț. Femeia îl acuză pe miliardar ar fi ascuns averea familiei de ea.
08.07.2022 | 20:41
Sotia romanca a lui John Paulson ii cere peste un miliard de dolari in procesul de divort Miliardarul ar fi ascuns averea de ea
Soția româncă a lui John Paulson îi cere peste un miliard de dolari în procesul de divorț. Sursa foto: usanewstoday.in
ADVERTISEMENT

Jenica Paulson, soţia lui John Paulson, divorțează de soțul miliardar și cere peste un miliard de dolari la partaj. Românca a aflat că soțul ei ar fi ascuns averea de ea.

Soția româncă a lui John Paulson îi cere peste un miliard de dolari în procesul de divorț

Jenica și John Paulson sunt căsătoriți de 22 de ani și au împreună două fiice. Miliardarul este unul dintre cei mai cunoscuți investitori de pe Wall Street.

ADVERTISEMENT

Soția îl acuză pe acesta că a creat trei firme doar pentru a se asigura că ea nu va avea acces la averea strânsă în timpul căsniciei, notează Reuters. Ca urmare, femeia îi cere investitorului daune de peste un miliard de dolari.

“Doamna Paulson a fost o soție loială. Domnul Paulson a răsplătit devotamentul soției sale prin implementarea unui plan, pe o perioadă de nouă ani, pentru a izola bunurile dobândite în timpul căsătoriei și astfel de a restricționa accesul doamnei Paulson la ele.”, se arată în plângerea depusă de Jenica Paulson, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Parte a procesului este și o unitate a băncii JPMorgan Chase & Co, acuzată că s-a ocupat de administrarea a două dintre cele trei trusturi de presă ale lui John Paulson. Reprezentanții băncii au refuzat să comenteze în legătură cu acest subiect.

Trusturile înființate de Paulson au fost create în 2001, 2006 și 2009. Acestea includ active precum apartamentul lui John Paulson de pe Fifth Avenue din Manhattan, New York, dar și casa de vacanță din Aspen, Colorado.

ADVERTISEMENT

Afaceristul american John Paulson, în vârstă de 65 de ani, are o avere estimată șa 4,8 miliarde de dolari. O mare parte a averii sale a fost dobândită în urma unui pariu plasat împotriva pieței imobiliare americane înainte de criza economică din 2008, conform presei de peste Ocean.

În 2019, omul de afaceri deținea aproximativ 2 miliarde de dolari în cadrul fundației familiei Paulson.

ADVERTISEMENT

Cum s-au cunoscut cei doi soți

În vârstă de 51 de ani, Jenica este originară din Galați. L-a cunoscut pe John Paulson înainte ca acesta să devină un om de afaceri de succes. 

Cei doi s-au cunoscut pe vremea când amândoi lucrau la aceeași firmă. John Paulson a angajat-o pe Jenica în cadrul departamentului pe care îl conducea la puțin timp după ce femeia a obținut azilul politic în SUA.

Omul de afaceri s-a îndrăgostit imediat de Jenica și a invitat-o în oraș. Aceasta a refuzat invitația, motivând că nu pot avea o relație atâta timp cât lucrează în cadrul aceluiași departament.

Jenica i-a spus lui John că pot ieși în oraș după ce acesta o concediază și îi găsește un alt loc de muncă.

Până la urmă, Jenica a acceptat să iasă cu el în oraș. După 200 de întâlniri, bărbatul a cerut-o în căsătorie. Anul trecut, afaceristul a cerut divorțul.

Contactată de presa din SUA, românca a susținut că a aflat din presă că soțul ei a intentat divorț.

ADVERTISEMENT