Sport

Spaniolii anunţă transferul lui Ilkay Gundogan la Barcelona! Agentul fotbalistului, anunţ surpriză

Presa spaniolă a anunțat transferul lui Ilkay Gundogan la Barcelona. Agentul căpitanului de la Manchester City a făcut un anunț clar în acest sens.
14.04.2023 | 22:00
Spaniolii anunta transferul lui Ilkay Gundogan la Barcelona Agentul fotbalistului anunt surpriza
Presa spaniolă anunță transferul lui Ilkay Gundogan la FC Barcelona. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Aflată în plin scandal de corupție, Barcelona a realizat o mutare importantă pe piața transferurilor. Clubul de pe Camp Nou l-a transferat pe Ilkay Gundogan, căpitanul de la Manchester City, potrivit sport.es. Ce a avut de spus Ilhan Gundogan, unchiul și agentul fotbalistului de 32 de ani.

Presa iberică anunță transferul lui Ilkay Gundogan la Barcelona

Ilkay Gundogan se află în ultimele luni de contract cu Manchester City, iar conducerea de pe Etihad nu i-a făcut vreo ofertă concretă de prelungire internaționalului german. Pep Guardiola, antrenorul campioanei Angliei, îl vede pe Ilkay Gundogan un fotbalist esențial la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Totuși, presa din Spania a anunțat că Ilkay Gundogan și-a ales deja clubul la care va evolua. Spaniolii au dezvăluit că Mateu Alemany, directorul sportiv de la FC Barcelona, s-ar fi înțeles deja cu agenții căpitanului din Premier League.

Ilkay Gundogan ar urma să semneze un contract valabil pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, iar salariul său se va ridica la 12 milioane de euro pe an, potrivit sursei menționate. Fotbalistul care joacă pentru Germania și soția sa, Sara Arfaoui, și-au dorit să se mute din Anglia, aspect care ar fi facilitat mutarea la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Agentul lui Ilkay Gundogan a dezmințit zvonurile: „Nu există un acord cu niciun club”

Ilhan Gundogan, unchiul care este și agentul fotbalistului, a negat afirmațiile potrivit cărora Ilkay Gundogan s-ar fi înțeles cu Barcelona. Fotbalistul de 32 de ani nu s-a decis, deocamdată, unde va juca din sezonul următor.

„Sunt surprins de unde sunt poveștile despre o afacere închisă de mai multe săptămâni. Încă nu există un acord cu niciun club. Ilkay nu este încă decis unde va juca în următorii câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Ilkay mai poate câștiga trei trofee mari în acest sezon ca și căpitan al lui Manchester City. Acesta este singurul lucru pe care se concentrează acum”, a fost anunțul făcut de agentul fotbalistului, conform As.com.

Cifrele lui Ilkay Gundogan la Manchester City

Ilkay Gundogan s-a transferat la Manchester City în 2016, când formația din Premier League a plătit 27 de milioane de euro celor de la Dortmund. În tricoul englezilor, fotbalistul german a câștigat 11 trofee, dintre care 4 campionate în Premier League, o Cupă a Angliei, patru Cupe ale Ligii și două Supercupe.

ADVERTISEMENT

Ilkay Gundogan a adunat 293 de partide, în care a înscris 54 de goluri și a oferit 38 de pase decisive la Manchester City. Pe lângă transferul lui Gundogan, Barcelona are în plan să se despartă în vară de Raphinha, Ferran Torres și Ansu Fati.

ADVERTISEMENT