News

Specialiștii ANM avertizează. România, lovită de un nou val de căldură. Zonele afectate de caniculă

Potrivit specialiștilor în România se vor înregistra temperaturi record în următoarele zile.
06.07.2021 | 21:05
Specialistii ANM avertizeaza Romania lovita de un nou val de caldura Zonele afectate de canicula
ADVERTISEMENT

În țara noastră în ultima perioadă au loc fenomene meteo extreme. România va fi lovită de un nou val de aer cald. În unele zone vor fi înregistrate temperaturi chiar și de peste 40 de grade Celsius.

Acest val de căldură care va ajunge în România a provocat incendii în mai multe țări din Europa.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM avertizează

Daca în lunile mai și iunie a plouat extrem de mult și au fost inundații în toată țara, acum România va fi lovită de un val de aer cald și se vor înregistra temperaturi record. Temperaturile caniculare vor provoca și disconfort termic accentuat.

“Vorbim de o informare meteorologică valabilă începând de mâine până duminică ce vizează varul de căldură care urmează a se intensifica în special zona de vest și sud-vest a țării, acolo unde vorbim de caniculă și disconfort termic accentuat de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT

Temperaturile se vor situa, în general, mâine între 35-36 posibil 37 de grade Celsius în partea de sud-vest a țării.”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Cel mai cald an din istorie

Specialiștii avertizează că anul 2021 ar putea fi cel mai cald de până acum. În următoarele zile vor fi zone unde termometrul va arăta peste 40 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

“Joi, din nou, aceleași temperaturi și valul de căldură va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 15 iulie, când temperaturile se vor situa frecvent în special în vest, sud-vest și în sudul țării peste 34-35 de grade, izolat 37 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare este posibil marți și miercuri să discutăm de valori de 38 de grade Celsius, dar în același timp și temperaturi care să depășească 38-40 de grade pentru că și astăzi am înregistrat la ora 15:00, 34 de grade Celsius la Turnu Măgurele. 

ADVERTISEMENT

Temperatura resimțită în partea de sud-vest a țării a avut valori de 37-39 de grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu, la Antena 3.

În mai multe țări, din cauza temperaturilor extrem de ridicate au avut loc incendii. Este vorba despre Cipru, Grecia, Spania și Italia. De asemenea și în țările nordice au fost înregistrate temperaturi neobișnuit de mari.

În Laponia a fot cea mai călduroasă zi din ultimii 107 ani. Duminică, termometrele au urcat până la 33,5 grade Celsius.

ADVERTISEMENT