Sporturi

Specialiştii o văd favorită pe Simona Halep în meciul cu Amanda Anisimova! Cum poate fi pusă în dificultate românca

02.10.2020 | 11:47
Specialistii o vad favorita pe Simona Halep in meciul cu Amanda Anisimova Cum poate fi pusa in dificultate romanca
ADVERTISEMENT

Specialiştii o văd favorită pe Simona Halep, care va juca în turul trei de la Roland Garros împotriva jucătoarei din SUA, Amanda Anisimova.

În primele două tururi ale turneului din Franța, Simona Halep a trecut de Sara Sorribes Tormo și Irina-Camelia Begu, iar astăzi va juca împotriva Anisimovei.

ADVERTISEMENT

Deși a eliminat-o în 2019, americanca nu are prima șansă în fața Simonei, care este și favorita numărul 1 a competiției de la Paris.

Specialiştii o văd favorită pe Simona Halep în meciul cu Amanda Anisimova!

Adversara Simonei Halep din turul trei de la Roland Garros, Amanda Anisimova, are palmares pozitiv în 2020. Ea a câștigat 11 partide și a pierdut 7, însă forma sa din ultima vreme nu este cea mai bună, iar Halep poate profita pentru a-și lua revanșa după ce în 2019 a fost eliminată de la Paris chiar de către americancă.

ADVERTISEMENT

În viziunea specialiștilor, meciul din turul trei se va decide și în funcție strategia pentru care Simona Halep și antrenorul ei, Darren Cahill, o vor aborda.

„Ar fi o idee bună ca Halep să devină mai agresivă. Anisimova poate schimba mingi cu oricine, însă nu are mobilitatea Simonei și ar putea fi surprinsă dacă românca preia controlul schimburilor de la bun început. Simona este favorită certă în această partidă”, scrie Tennis.com.

ADVERTISEMENT
Simona Halep, favorită cu Anisimova. Sursa foto: UTR
Simona Halep, favorită cu Anisimova. Sursa foto: UTR

Halep este favorită și în baza statisticilor oferite de UTR, o companie care monitorizează lumea tenisului și oferă prognoze și analize bazate pe cifre și calcule foarte precise. Site-ul îi oferă Simonei o șansă de 65,2% să câștige meciul din turul 3, în timp ce Anisimova are șanse de doar 34,8%.

Cum o poate pune în dificultate Anisimova

Pentru Simona Halep, adversara de astăzi nu este o necunoscută. Mai mult decât atât, după ce i-a luat șansa de a-și apăra titlul la Roland Garros în 2019, când a eliminat-o în sferturi cu 6-2, 6-4, Anisimova este o jucătoare în fața căreia românca are de luat o revanșă.

ADVERTISEMENT

Deși este văzută drept favorită certă atât din punct de vedere statistic, cât și în ceea ce privește forma, Halep nu are garanția victoriei în meciul din data de 2 octombrie. Românca are o serie de 16 meciuri consecutive în 2020 și a cucerit și trei trofee consecutive, însă este avertizată de experți înaintea meciului cu Anisimova.

„Dacă jucătoarea de 19 ani (n.r. Anisimova) servește la fel ca anul trecut, nu va fi deloc ușor pentru Halep să controleze mingile. Anisimova a avut atunci un procentaj de reușită pe prima servă de 74% și nu a comis nicio dublă greșeală. E greu de crezut că va reuși să repete performanța, dar tot poate să facă deranj pentru Halep cu adâncimea loviturilor ei și cu unghiurile pe care le găsește”, scriu tot cei de la Tennis.com.

Meciul dintre Simona Halep și Amanda Anisimova se va disputa în data de 2 octombrie, după ora 14:00. Dacă Halep se califică, va juca împotriva câștigătoarei meciului dintre Eugenie Bouchard și Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT