News

Spital din România, dat în judecată după moartea unei paciente. Ce susține familia femeii

Spital din România, acționat în instanță de familia unei paciente. Femeia ar fi murit din cauza unei infecții nosocomiale.
30.05.2023 | 23:51
Spital din Romania dat in judecata dupa moartea unei paciente Ce sustine familia femeii
Spital din România, dat în judecată. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Spital din România, dat în judecată de către familia unei paciente, care ar fi murit din cauza unei infecții.  Bacteria ar fi fost contactată în unitatea medicală. Evenimentul s-a produs în Alba Iulia, în cursul anului trecut.

Spital din România, acționat în instanță. O femeie ar fi murit din cauza unei infecții nosocomiale

Familia unei femei din Alba Iulia a acționat în instanță Spitalul Județean de Urgență, după ce aceasta și-a pierdut viața. Pacienta a murit în urma unei infecții nosocomiale, contactată pe perioada spitalizării.

ADVERTISEMENT

Conform spuselor fiicei și nepoatei acesteia, femeia a fost internată în perioada 9 februarie 2022 – 28 aprilie 2022 în insituția medicală, din cauza unor probleme de sănătate. Acolo, a contactat infecția care i-a agravat starea de sănătate.

Având în vedere vârsta pacientei și afecțiunile cu care se confrunta, infecția nosocomială s-a extins. Prin urmare, starea de sănătate a avut și mai multe de suferit. Ulterior, femeia a murit din cauza bacteriei.

ADVERTISEMENT

Starea femeii s-a înrăutățit în urma primei spitalizări

Fiica pacientei a fost cea care a bănuit că mama sa ar fi contactat o infecție în spital. Ea a observat că starea femeii s-a înrăutățit în urma primei spitalizări, din perioada 9- 24 februarie. Astfel, familia a decis să o ducă pe aceasta la o clinică medicală privată.  În unitatatea medicală respectivă i-a fost făcut un set de analize, care a scos la iveală infecția.

„Având pregătire medicală și-a dat seama că în urma spitalizării mama sa se simte mai rău, iar starea sa nu se ameliorează deoarece după prima spitalizare din intervalul 09.02.2022-24.02.2022 starea mamei sale s-a înrăutățit, aceasta fiind teoretic perioada în care a contactat infecţia.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după externare, defuncta s-a simțit tot mai rău, astfel că i-a făcut un set de analize la clinica Medicală Medlife, din rezultatele căruia rezultă că deja defuncta era infectată cu o infecție nosocomială, care este specifică mediului intraspitalicesc. Defuncta a necesitat o spitalizare de urgență din 16.03.2022, după care bacteria s-a dezvoltat și i-a afectat major organismul pacientei care a murit în spital.”, se arată în motivarea instanței, conform Alba24.ro.

Ce spun reprezentanții Spitalului din Alba Iulia

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului din Alba Iulia susțin că femeia ar fi fost deja infectată încă de la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgențe. Totodată, aceștia spun că pe toată perioada internării sale au fost utilizate pansamente și instrumente sterile.

ADVERTISEMENT

„Consultul medicului de gardă de pe Secţia Gastroenterologie si Nefrologie efectuat în UPU confirmă de asemenea starea septică şi infecţia de la nivelul membrelor inferioare.Probele biologice recoltate in UPU arata prezenta sindromului infecţios şi a stării septice la sosirea în UPU.”, a transmis unitatea medicală, conform sursei citate.

 

ADVERTISEMENT
Tags: