Fotbal intern

Stadion ultramodern pentru o fostă campioană a României. Cât va costa „bijuteria”. Video

30.12.2020 | 17:54
Stadion ultramodern pentru o fosta campioana a Romaniei Cat va costa bijuteria Video
ADVERTISEMENT

Un nou stadion ultramodern va fi construit în România, de această dată la Pitești, unde FC Argeș, fosta campioană a României, va avea parte de o adevărată bijuterie.

FC Argeș visează să revină în prim planul fotbalului românesc, iar primul pas este construirea unui nou stadion în „Trivale”. Proiectul arenei este aproape gata.

ADVERTISEMENT

Piteștenii sunt pe ultimul loc în Casa Pariurilor Liga 1, cu doar 11 puncte din 15 meciuri, însă conducerea clubului face toate eforturile pentru a salva clubul de la retrogradare după ce Jean Vlădoiu a devenit noul președinte al clubului, iar Mihăiță Ianovschi a fost instalat ca antrenor.

Stadion ultramodern pentru FC Argeș

FC Argeș va avea parte de un nou stadion, după ce primarul Cristian Gentea a făcut anunțul oficial în cadrul unei conferințe de presă: „Dimineață am vorbit cu proiectantul, iar proiectul va fi gata până în 31 ianuarie, a spus edilul Piteștiului.

ADVERTISEMENT

După ce proiectul va fi finalizat, conform procedurilor, acesta va trebui evaluat de către Compania Națională de Investiții, iar dacă va fi aprobat, lucrările de construcție vor putea fi demarate: „Iar cei de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) mi-au promis că în trei săptămâni îl evaluează”, a mai explicat primarul.

Se pare că autoritățile locale fac tot posibilul să grăbească formalitățile, mai ales că au modificat în acest sens proiectul inițial care prevedea și un hotel: „Hotelul care era proiectat inițial l-am scos, urmând să îl realizăm în etapa a doua. Iar în felul acesta lucrurile vor decurge mult mai rapid. O cotă parte din costuri va veni din partea Primăriei”, a spus Gentea.

ADVERTISEMENT

Cât va costa bijuteria din Pitești

Noul stadion din Trivale va fi construit de la zero și va costa aproximativ 50 de milioane de euro, lucru de care ne asigură și primarul: „Valoarea totală a proiectului va fi sub 50 de milioane de euro”.

Conform Agerpress, proiectul inițial stipula păstrarea instalației de nocturnă, a gazonului și a pistei de atletism, însă Cristian Gentea a explicat de ce dorește ca stadionul să fie dărâmat în totalitate: „Am discutat la CNI şi am găsit acolo oameni care vor să ne ajute. Mi-au părut foarte deschişi. Pentru că eu asta îmi doresc, să schimbăm proiectul acestui stadion. Deci vreau un stadion fără pistă, un stadion absolut nou, construit de la zero. Nu aşa, că trebuie să oprim pista, terenul şi nocturna”.

ADVERTISEMENT

Andrei Prepeliță a renunțat definitiv la cariera de jucător. Va fi director sportiv la FC Argeș

În plus, Andrei Prepeliță, care a fost antrenor-jucător în ultimele două meciurile ale argeșenilor, a decis să se retragă din activitatea de fotbalist, dar va rămâne în continuare la FC Argeș. Astfel, fostul jucător al FCSB a fost convins de președintele Jean Vlădoiu să ocupe funcția de director sportiv: „Am vorbit cu Prepe și am decis să vină ca director sportiv. Avem mare nevoie de experiența lui pentru că avem multe de tras”.

Odată cu instalarea lui Jean Vlădoiu în conducerea clubului, a fost numit și un nou antrenor principal, în persoana lui Mihai Ianovschi. De asemenea, la FC Argeș a început și curățenia în cadrul lotului de jucători, primii doi fotbaliști cărora li s-a reziliat contractul fiind Andrei Blejdea şi Gabriel Deac.

„Clubul FC Argeş anunţă că a ajuns la o înţelegere pe cale amiabilă pentru rezilierea contractelor cu mijlocaşii Andrei Blejdea şi Gabriel Deac. FC Argeş le mulţumeşte celor doi jucători pentru munca depusă în perioada petrecută la Piteşti şi le doreşte mult succes în cariera profesională”, este anunţul grupării piteștene.

ADVERTISEMENT