Sporturi

Stare de urgență în California din cauza coronavirusului. Indian Wells, în pericol? Anunțul organizatorilor

06.03.2020 | 09:33
Stare de urgenta in California din cauza coronavirusului Indian Wells in pericol Anuntul organizatorilor
ADVERTISEMENT

Cu o săptămână înaintea debutului tabloului princiapal la turneului de la Indian Wells, oficialitățile din California au anunțat stare de urgență din cauza coronavirusului. Totuși, organizatorii competiției de tenis anunță că o anulare a meciurilor nu se poate aduce în discuție, dar se vor lua măsuri de protecție suplimentare.

Indian Wells, primul turneu major din martie

A doua săptămână a lunii martie propune, atât în circuitul WTA, cât și în ATP, turneul de la Indian Wells, disputat pe hard.

ADVERTISEMENT

Cu șapte zile înaintea primelor meciuri de pe tabloul principal, Gavin Newson, guvernatorul statului California, a anunțat stare de urgență ca urmare a celor 53 de cazuri de coronavirus deja confirmate.

În California s-a produs și primul caz de deces înregistrat în Statele Unite, în afara celor din Washington, unde și-au pierdut viața zece cetățeni.

ADVERTISEMENT

Deși situația este delicată, organizatorii de la Indian Wells au declarat că nu se pune problema anulării sau amânării turneului, dar vor fi luate măsuri de precauție suplimentare.

Am adăugat încă 250 de dezinfectante pentru mâini în interiorul complexului sportiv și vom respecta cu strictețe standardele medicale. Prioritatea noastră este sănătatea participanților la turneu și a fanilor”, au transmis organizatorii Indian Wells, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Revine Bianca Andreescu?

Bianca Andreescu nu a jucat nicio partidă cu miză în 2020, fiind ținută departe de teren de accidentarea suferită la genunchi în luna octombrie, în timpul primului set al meciului cu Karolina Pliskova din grupele Turneului Campioanelor.

După ce, rând pe rând, s-a retras de la Auckland, Australian Open, Dubai și Doha, Bianca ar putea reveni în circuit la Indian Wells, turneu pe care l-a câștigat în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, a doua favorită a acestei ediții de la Indian Wells, s-a oprit în optimi anul trecut, după ce fost învinsă de Marketa Vondrousova, 2-6, 6-3, 3-6.

  • 11 – 22 martie este perioada în care se va disputa turneul de la Indian Wells
ADVERTISEMENT