Sport

Starurile care lipsesc de la CM de handbal feminin 2023. Ce au scris francezii despre Cristina Neagu

Mai multe jucătoare de top din handbalul feminin au ratat prezența la Campionatul Mondial din 2023 din diverse motive. Ce handbaliste vor lipsi de la turneul final.
29.11.2023 | 18:58
Starurile care lipsesc de la CM de handbal feminin 2023 Ce au scris francezii despre Cristina Neagu
Ce handbaliste de top lipsesc de la Campionatul Mondial 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

CM de handbal feminin 2023 reprezintă o șansă uriașă pentru echipele naționale de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, astfel, selecționerii alături de staff pun la bătaie toate resursele. Fie că este vorba despre accidentări, neconvocări sau excluderi, mai multe jucătoare de top din handbalul feminin mondial vor lipsi de la turneul final din Norvegia, Suedia și Danemarca.

Starurile care lipsesc de la CM de handbal feminin 2023

O primă absență importantă de la Campionatul Mondial o are în prim-plan pe Cleopatre Darleux. Portarul lui Brest și al naționalei Franței nu a mai jucat de la începutul anului 2023 după o comoție, însă speră să revină la echipa națională cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

ADVERTISEMENT

Tot din cauza unei accidentări lipsește și Djurdjina Jaukovic. Jucătoarea care a condus naționala din Muntenegru spre medalia de bronz la Campionatul European din 2022 a suferit pentru a treia oară o accidentare teribilă: ruptură a ligamentelor încrucișate ale unui genunchi.

De asemenea, Jovanka Radicevic, extrema dreaptă care a adunat peste 1.000 de goluri în Liga Campionilor, și-a anunțat retragerea de la echipa națională a Muntenegrului după turneul continental de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Vedetele care au fost sărite din schemă pentru CM de handbal feminin 2023

Sârboaica Andrea Lekic și cehoaica Jana Knedlikova s-au retras, totodată, de la echipa națională. Selecționerul Olivier Krumbholz a lăsat acasă câteva jucătoare cu nume sonor în handbalul feminin mondial.

Allison Pineau, cea mai bună handbalistă în 2009, a fost lăsată în afara lotului, în timp ce Beatrice Edwige a revenit după o accidentare, însă selecționerul francez nu a luat-o în calcul. Pentru postul de pivot în echipa Franței, Krumbholz a mizat pe Pauletta Foppa și Sarah Bouktit.

ADVERTISEMENT

Rusia continuă să fie exclusă din competițiile sportive, din cauza invaziei asupra Ucrainei. Astfel, echipa națională de handbal feminin a Rusiei ratează prezența la turneul final din nordul Europei. Anna Vyakhireva și Valeriia Maslova sunt câteva dintre absențele importante, care fac senzație în Liga Campionilor.

„Cristina Neagu, ultimul dans internațional”

Jurnaliștii francezi de la L’Equipe au scos în evidență prezența Cristinei Neagu la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023. „Vedeta româncă Cristina Neagu, care a preferat să se odihnească în urmă cu doi ani , va fi prezentă la ceea ce ar putea fi ultimul ei dans internațional”, au scris jurnaliștii din Hexagon.

ADVERTISEMENT

Totuși, interul stânga de la CSM București are probleme medicale și va rata primele meciuri de la turneul final. De 4 ori cea mai bună handbalistă din lume, Neagu ar urma să revină pe teren la meciurile din grupele principale ale competiției. Neagu și-a anunțat retragerea de la echipa națională după JO 2024.

ADVERTISEMENT