Fotbal intern

Statistica, dușmanul lui Dinamo la meciul cu Dunărea Călărași. Ultima umilință a ”câinilor” în Cupa României

04.03.2021 | 12:32
Statistica dusmanul lui Dinamo la meciul cu Dunarea Calarasi Ultima umilinta a cainilor in Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

Fără șanse reale de a mai prinde play-off-ul Ligii 1, Dinamo speră să-și salveze sezonul prin Cupa României, dar statistica nu este de partea ”câinilor” nici măcar la meciul cu Dunărea Călărași din sferturi.

După ce rând pe rând mai multe favorite au părăsit competiția, trupa lui Jerry Gane a început să spere că poate aduce trofeul în Ștefan cel Mare, într-un sezon greu încercat din cauza problemelor financiare.

ADVERTISEMENT

Sorții au fost blânzi cu dinamoviștii și le-a scos în cale un adversar din Liga 2 care în primă fază nu ar trebui să le pună vreo problemă.

Dinamo și Dunărea Călărași, statistică echilibrată

Însă Dunărea Călărași nu este deloc o echipă comodă, mai ales pe teren propriu, așa că Dinamo trebuie să fie foarte atentă mai ales că statistica meciurilor directe arată un echilibru neașteptat.

ADVERTISEMENT

Formația pregătiră de profesorul Cristian Pustai a arătat în acest sezon de Liga 2 că este greu de învins, iar locul patru ocupat în acest moment, care asigură prezența la barajul de promovare, vine să confirme faptul că pe Dinamo nu o va aștepta o plimbare liniștită la Călărași.

Cele două echipe se vor întâlni în premieră în Cupa României, precedentele lor patru dispute fiind în Liga 1, toate în sezonul 2018-2019. În sezonul regulat de atunci au fost două rezultate de egalitate, 1-1 la București și 0-0 la Călărași.

ADVERTISEMENT

Apoi, cele două s-au aflat față în față și în play-out, ”câinii” impunându-se acasă cu 2-0 (goluri Nistor și Montini), Dunărea luând cele trei puncte la Călărași, scor 1-0 (gol Ammari). Dinamoviștii erau antrenați atunci de Mircea Rednic, iar în lotul actual îi mai regăsim pe Ricardo Grigore, Deian Sorescu, Ionuț Șerban și Cătălin Măgureanu. De remarcat este că în lotul Dunării de la acea vreme se afla și actualul fundaș stânga al lui Gane, Steliano Filip.

Dinamo nu uită rușinea din 2018

Mai mult decât toate aceste rezultate directe, directorul sportiv al clubului Dinamo, Marius Nicolae, i-a avertizat pe jucători să nu ia la preț de matineu formația călărășeană, aceasta având un avantaj în plus, acela al prospețimii fizice, deoarece Liga 2 s-a reluat doiar de o săptămână.

ADVERTISEMENT

În plus, ”câinii” nu pot uita ”umilința” suferită în toamna lui 2018, atunci când au fost eliminați ultima dată din Cupa României de o echipă din ligile inferiore. Aflată la acel moment în Liga 2, Csikszereda a reușit să treacă de Dinamo în optimile de finală după un meci halucinant încheiat la loviturile de departajare după un scenariu ca de film thriller.

Și în atenția dinamoviștilor ar trebuie să fie și faptul că ediția 2020-2021 a Cupei României este una atipică. Este pentru prima dată după 39 de ani când patru formații din ligile inferioare au ajuns în sferturile de finală.

Dinamo a ajuns în sferturile de finală după ce a trecut de marea rivală FCSB, scor 1-0, în timp ce Dunărea Călărași a profitat de retragerea din competiții a celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele și s-au calificat la ”masa verde”.

ADVERTISEMENT