Life

Stațiunea de la munte pe care trebuie s-o evite toți turiștii. Trăiești un coșmar dacă mergi în vacanță aici când plouă

Există o stațiune de la munte pe care turiștii trebuie să o evite. Ajung să trăiască un real coșmar dacă merg aici când plouă.
22.06.2023 | 06:57
Statiunea de la munte pe care trebuie so evite toti turistii Traiesti un cosmar daca mergi in vacanta aici cand ploua
Stațiunea de la munte pe care trebuie s-o evite toți turiștii. Sursă foto: observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu orice stațiune de la munte ne oferă o experiență de vis. Dacă ajungi în această zonă din România spre exemplu, riști să trăiești un adevărat coșmar când plouă. Despre ce locații este vorba și ce se întâmplă acolo?

Stațiunea de la munte pe care trebuie s-o evite toți turiștii

În perioada verii și nu numai, preferințele sunt împărțite. Sunt persoane care aleg o vacanță pe litoralul românesc, în timp ce alții adoră muntele. Unde să nu mergi însă pentru a nu îți ruina întreg concediul?

ADVERTISEMENT

Dacă ajungi la munte în stațiuni precum Poiana Brașov sau Predeal, care de altfel nu sunt nici ieftine, s-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută. Mai mult de atât, dacă te prinde și ploaia, vei ajunge la concluzia că ai irosit banii fără niciun beneficiu.

În ciuda faptului că s-au făcut investiții majore în aceste zone, în special pentru distracții, iată că rezultatele nu au apărut încă. Spre exemplu, stațiunea Predeal de la munte este alegerea făcută de cei care vor să petreacă timp la altitudine.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cine dorește  însă puțină distracție, mai bine ia o pauză de la aceste planuri.  În ciuda faptului că au fost investite mai bine de 43 de milioane de lei într-un centru de agrement, acesta nu funcționează.

Astfel, turiștii care ajung la munte doar pot să se gândească fântâna de gheață, parcul acvatic, salina artificială, saunele, dar și terenul de squash ori solarul. Nimic nu este gata, deși autorizația de construcție a fost emisă încă din luna mai 2012.

ADVERTISEMENT

Conform proiectului, totul ar fi trebuit să fie gata în anul 2015, însă în ultimii opt ani de zile, curtea doar a ajuns să fie plină de buruieni. Și nici la Poiana Brașov lucrurile nu sunt prea fabuloase.

Ce fac turiștii la Poiana Brașov când plouă

Deși stațiunea este considerată ”o perlă a turismului montan”, iar prețurile nu sunt deloc pentru orice buzunar, iată că în perioada verii nu prea ai ce să faci aici dacă vrei o experiență plăcută la munte.

ADVERTISEMENT

Când plouă spre exemplu, totul e gol, iar cei mai mulți turiști merg direct la terase, pentru că nu au alte alternative. ”Dacă plouă, vă daţi seama, toţi se duc la dos, la o terasă, unde nu plouă. Servesc ceva, o cafea, o îngheţată”, a povestit un turist, potrivit observatornews.ro.

Și aici însă planurile autorităților au fost unele mărețe. La fel ca și la Predeal, în Poiana Brașov a fost creat un centru de agrement care a fost dat în folosință la finele anului 2016. Acesta a costat mai bine de 31 de milioane de euro.

Deși are spații interioare superbe, nimeni nu merge acolo, indiferent că plouă sau nu. Și nici conducerea instituției nu a vrut să explice motivele pentru care se întâmplă astfel de lucruri. Cel mai probabil însă, lipsa promovării este principalul vinovat.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o...
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor