Life

Stațiunea despre care se spune că este “Mykonos de România”. Are peisaje exotice, turiștii sunt din ce în ce mai interesați de acest loc

Există o stațiune din România care seamănă cu insula grecească Mykonos. Sunt peisaje exotice de care turiștii se bucură foarte mult, mai ales pentru că se găsesc la noi în țară.
22.08.2022 | 22:16
Statiunea despre care se spune ca este Mykonos de Romania Are peisaje exotice turistii sunt din ce in ce mai interesati de acest loc
Stațiunea despre care se spune că este "Mykonos de România". Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Există o zonă din țara noastră care este supranumită ”Mykonos de România”. Aceasta se află chiar la malul mării, fiind una dintre stațiunile în care poți merge în vacanță.

Unde se află ”Mykonos de România”

”Mykonos de România” este, de fapt, stațiunea Olimp de la Marea Neagră. Aici s-au făcut multe investiții în ultima vreme, astfel că peisajul urban este unul modernizat, cu hoteluri cu condiții de lux, plaje superbe și neaglomerate.

ADVERTISEMENT

Primarul din Mangalia spune că administrația încearcă să țină pasul cu investițiile făcute de oamenii de afaceri și că se vor asfalta toate străzile și iluminatul public va fi refăcut.

De asemenea, municipalitatea va încerca să pună accent pe spațiile verzi de aici și să protejeze cele două parcuri mari existente în Olimp.

ADVERTISEMENT

„Foarte mulți oameni de afaceri au investit în această stațiune și era firesc să ținem pasul cu dumnealor.

Va fi refăcut tot iluminatul de asemenea toate străzile vor fi asfaltate, trotuarele de asemenea, dar vom pune foarte mare accent pe spațiile verzi. Avem în Olimp două parcuri mari pe care le protejăm”, a spus Cristian Radu, primarul din Mangalia, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Plajele din Olimp au palmieri, leandri și măslini

Plajele din Olimp și priveliștea seamănă cu faimoasa insulă grecească Mykonos, spune administratorul unei plaje unde s-au adus palmieri.

„Am dorit să avem ceva altfel, să fie un pic mai exotic, este plin de palmieri. Este un pic de Mykonos combinat cu insulele din Oceanul Indian”, a afirmat Andrei Preda, administrator al unei plaje de la Olimp.

ADVERTISEMENT

Pe alte plaje, administratorii au făcut tot ce au putut pentru a le da turiștilor acel sentiment de vacanță din afara țării și au adus un măslin din Grecia, destinația preferată de vacanță a românilor pentru vară, dar și leandri.

 „Avem chiar și un măslin adus din Grecia, avem leandri. Olimpul este o stațiune cu mult potențial, este o stațiune aerisită cu multă verdeață are potențial”, a mai spus Arpad Sebestin, administrator plajă.

Desigur, turiștii sunt încântați că pot avea parte de condiții foarte bune în vacanță chiar la noi în țară, pentru se scutesc mulți bani care ar fi mers pe combustibilul pentru mașină sau pe biletele de avion.

ADVERTISEMENT