News

Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă și a devenit o adevărată perlă a turismului. Turiștii vin aici pentru “apele miraculoase”

Aceasta este stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă și a devenit o adevărată perlă a turismului. Mii de oameni ajung aici anual.
10.02.2024 | 13:24
Statiunea din Romania care a renascut din propria cenusa si a devenit o adevarata perla a turismului Turistii vin aici pentru apele miraculoase
Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Această stațiune din România a renăscut din propria cenușă și a devenit o adevărată perlă a turismului. Turiștii vin aici pentru “apele miraculoase” și nu e de mirare, având în vedere avantajele locului.

Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă

Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă și a devenit o adevărată perlă a turismului este Bazna. De altfel ea era cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru apele sale curativa, care pot contribui la vindecarea mai multor boli.

ADVERTISEMENT

Care este povestea acestui loc din România care a devenit o perlă a turismului? Localitatea Bazna se află la câțiva kilometri de Mediaș. Iar până aproape de anii 1980, aceasta a fost locuită de etnici sași.

Iar acest lucru poate fi observat chiar și după arhitectura caselor. Cine ajunge aici se îndrăgostește. O atracție turistică este și Biserica Evanghelică din Bazna, care se află pe vărful unei coline. Există și alte clădiri care merită văzute de asemenea.

ADVERTISEMENT

Surprizele nu se opresc însă doar aici. Până acum câțiva ani, această perlă a turismului era de nerecunoscut. Se vedeau doar ruinele clădirilor, dar și diferite bazine lăsate în paragină.

Ulterior însă, lucrurile aveau să se schimbe. Iar Complexul Balnear Bazna este acum locul preferat al turiștilor. Aici pot veni cei care au probleme cu aparatul locomotor, artroze, spondiloze și chiar și reumatism.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot în această perlă a turismului se rezolvă și diferite afecțiuni endocrine, ori afecțiuni cauzate de stres. Iar condițiile de cazare sunt și ele cât se poate de excelente.

Stațiunea Bazna a devenit o adevărată perlă a turismului

Pe lângă asta, tot la Bazna se mai extrage și o celebră sare, din apele minerale de adâncime. Această sare este recomandată în diferite tratamente. Astfel, cei care suferă de boli reumatice pot să o folosească.

ADVERTISEMENT

Totodată, sarea face minuni și pentru afecțiunile ortopedice, dar și pentru cele ale sistemului nervos. Ce altceva mai trebuie să știm despre această perlă a turismului? Stațiunea din România a avut perioade bune, dar și rele.

Astfel, primele amenajări pentru băi au fost realizate în anul 1835. Ulterior, după aproape zece ani, în 1843, s-a construit primul stabiliment balnear. Totuși, primul medic al stațiunii a fost angajat în anul 1905. Iar tot în același an a început și producția de sare.

Lucrurile s-au aranjat între timp, iar acum stațiunea arată impecabil. Iar turiștii care vin au și ei motivele lor. Chiar de pe site-ul oficial al stațiunii aflăm că aceasta este intens vizitată, inclusiv de străini. Iar izvoarele minerale și proprietățile lor sunt cele care trezesc interesul turiștilor.

„Bazna, așezarea săsească din nordul Sibiului, este o stațiune Balneoclimaterică cunoscută pentru relaxarea deosebită de care au parte cei ce îi trec pragul. Satul se bucură de un număr mare de turiști, atât din țară, cât și din străinătate, fiind renumită pentru valoarea curativă a izvoarelor minerale.

Fiind bogată în iod și brom, apa din Bazna nu doar îi relaxează pe turiști, dar îi și tratează pe cei cu diferite afecțiuni. Cei ce aleg să-și petreacă un sejur aici se vor bucura de un peisaj pitoresc, favorabil pentru activități turistice și balneare”, se arată pe site-ul oficial al stațiunii.

ADVERTISEMENT