Life

Stațiunea din România care strălucește din nou. Turiștii sunt înnebuniți să vină aici. Bijuteria naturală a României are izvoare minerale unice

Stațiunea din România cu izvoare minerale unice strălucește din nou. Turiștii sunt înnebuniți să vină aici și să se bucure de beneficiile sale.
10.03.2024 | 10:00
Statiunea din Romania care straluceste din nou Turistii sunt innebuniti sa vina aici Bijuteria naturala a Romaniei are izvoare minerale unice
Stațiunea din România cu izvoare minerale unice strălucește din nou. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România cu izvoare minerale unice strălucește din nou, iar o mulțime de turiști își doresc să ajungă aici anul acesta. De altfel acest loc a ajuns pe locul 3 în topul destinațiilor turistice.

Stațiunea din România cu izvoare minerale unice strălucește din nou

O stațiune celebră din România strălucește din nou. Este cunoscută și apreciată pentru că are izvoare minerale unice. Și chiar a reușit să obțină și un premiu. Este vorba despre stațiunea turistică Borsec.

ADVERTISEMENT

Situată în inima județului Harghita, stațiunea Borsec, cu izvoare minerale unice, s-a clasat pe locul 3 în clasamentul destinațiilor turistice realizat de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET).

Stațiunea a fost sărbătorită inclusiv în cadrul Târgului de Turism al României. La eveniment, Primăria Orașului Borsec a fost invitată să primească premiul în cadrul Galei „Destinațiile FIJET România 2024”.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că proiectul „Destinațiile FIJET România 2024” este o inițiativă deosebită a Clubului Presei de Turism – FIJET România. Aceasta are ca scop evidențierea și promovarea locurilor din România. Sunt vizate locurile care se remarcă prin frumusețe, oferte turistice variate, dar și un patrimoniu cultural bogat.

Primăria Borsec a confirmat la rândul ei că a primit acest premiu. Totodată, sursa citată a vorbit despre evenimentele care au loc în această stațiune, dar și despre surprizele de care se pot bucura turiștii.

ADVERTISEMENT

Ce spune Primăria Borsec

„Clubul Presei de Turism – FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acţiune de identificare a zece destinaţii deosebite din România, pentru a le face şi mai cunoscute, în ţară şi în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naţionale ale FIJET World) şi pentru a premia felul în care arată şi se mişcă turismul din zona respectivă, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Prin acest proiect se doreşte să se atragă atenţia asupra unor locuri din ţară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine şi oamenii merită să fie încurajaţi pentru eforturile depuse.

ADVERTISEMENT

Printre argumentele care au convins FIJET să plaseze Borsec pe acest onorant loc în clasamentul destinaţiilor este faptul că staţiunea a învăţat ceea ce înseamnă turism sustenabil, durabil, antreprenorii dar şi autorităţile mizând mult pe specificul local şi pe produsele zonei. În acelaşi timp, Borsec găzduieşte, an de an, o serie de evenimente care au devenit tradiţie şi care atrag mii de turişti în zonă”, se arată într-o postare pe site-ul primăriei Borsec.

Ce poți să faci în Stațiunea Borsec

Iar dincolo de faptul că stațiunea Borsec are izvoare minerale unice, cunoscute la nivel mondial, vine și cu peisaje idilice. Iar toate aceste lucruri fac locul să fie unul perfect pentru o vacanță reușită.

Ce poți să facă în stațiunea Borsec și de ce merită vizitată măcar o singură dată? În primul rând trasee montane cu peisaje spectaculoase. Astfel, aventurierii pot avea o experiență unică. Totodată, turiștii se pot bucura de bogăția culturală și istorică din zonă.

Evident, stațiunea Borsec, care are izvoare minerale unice cu proprietăți terapeutice, oferă și un centru de SPA, dar și unul de tratamente. Orice turist se poate bucura de o experiență extrem de plăcută când ajunge aici.

ADVERTISEMENT