News

Stațiunea din România care va renaște de la 1 mai. Turiștii fug de ea, dar autoritățile promit schimbări majore

O stațiune din România renaște de la 1 mai. Deși turiștii fugeau de ea anul trecut, acum, autoritățile promit schimbări majore.
27.03.2024 | 08:06
Statiunea din Romania care va renaste de la 1 mai Turistii fug de ea dar autoritatile promit schimbari majore
Stațiunea din România care va renaște de la 1 mai. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care va renaște de la 1 mai a cam fost evitată de turiști anul trecut. Mulți se plângeau de anumite lucruri, dar iată că totul s-ar putea schimba în următoarele săptămâni.

Stațiunea din România care va renaște de la 1 mai

România are locuri superbe, însă în ciuda acestui lucru, mulți aleg să plece în străinătate în vacanță. Dacă în perioada iernii au fost turiști care au profitat de stațiunile montane din România, iată că vara lucrurile merg altfel.

ADVERTISEMENT

Litoralul românesc a ajuns să fie uitat, astfel că o mare parte dintre români s-au reorientat. Grecia a devenit destinația preferată, având în vedere prețurile, dar și plajele parcă rupte dintr-un basm.

Autoritățile nu vor însă să lase lucrurile așa și au planuri ambițioase. Stațiunea din România care va renaște de la 1 mai este chiar Mamaia, care de altfel anul trecut a fost evitată de turiști.

ADVERTISEMENT

Cu o lună înainte de începutul sezonului estival, pregătirile sunt în toi. Autoritățile vor să facă plajele ca la carte și să elimine scoicile de pe nisip. De asemenea, gardurile de protecție amplasate pe timpul iernii vor fi și ele îndepărtate.

Stațiunea din România are șanse într-adevăr să renască de la 1 mai? Un expert în turism spune că totul depinde de modul în care se vor mișca autoritățile, având în vedere că pentru cei mai mulți turiști plajele sunt extrem de importante.

ADVERTISEMENT

Cum vor să atragă autoritățile turiștii la Mamaia

„În acest moment, nisipul la mare este bun în multe zone. Acolo unde, în Mamaia sau Eforie, s-a înnisipat este o calitate a nisipului puţin mai slabă, multă scoică. Acum, este sarcina ABADL-ului să vină şi să mărunţească nisipul astfel încât calitatea lui să fie una bună, să nu se accidenteze turiştii”, a dezvăluit Cristian Bărhălescu, expert turism, pentru observatornews.ro.

Răzvan Chițan, administrator plajă, spune că planul e unul ambițios. Stațiunea din România are șanse mari să atragă turiștii anul acesta și nu doar de 1 mai. Deși plajele sunt motivul pentru care Mamaia este ocolită, lucrurile se vor schimba.

ADVERTISEMENT

Se pare că stațiunea area alte atuuri pe care autoritățile se bazează. Cei care ajung aici se bucură de dotări impresionante. În primul rând au șezlonguri, toalete pe plajă, dar și dușuri ori terase sau beach baruri.

„Am adus şezlongurile în apropiere plajelor ca de la 1 aprilie să le putem monta, pentru că atunci vom lua în primire plaja şi undeva la 15-20 aprilie nu o să fim gata cu totul. Dacă şi vremea ne ajută, o să fie perfect. Am înţeles că hotelurile care sunt deschise vor fi pline”, a completat, la rândul său, Răzvan Chițan, administrator plajă.

ADVERTISEMENT