Life

Stațiunile de pe litoralul românesc unde este bine să mergi în acest moment. Prețurile mici au atras foarte mulți turiști

În ce stațiuni de pe litoralul românesc este bine să mergi în acest sezon. Turiștii sunt atrași de costurile foarte mici.
05.09.2023 | 18:39
Statiunile de pe litoralul romanesc unde este bine sa mergi in acest moment Preturile mici au atras foarte multi turisti
Cât costă o cazare acum la mare. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

La mare sezonul estival este pe final, dar turiștii sunt încă în număr mare pe litoral, deoarece costurile sunt mai mici spre deosebire de lunile august sau iulie, când a fost vârf de sezon estival. Care stațiuni de la malul mării sunt acum avantajoase pentru septembrie?

Stațiunile de pe litoralul românesc unde poți merge în concediu, în septembrie

În extrasezon situația s-a schimbat pe litoral. Turiștii se pot bucura nu doar de soare, nisip fierbinte și apa Mării Negre, ci și de prețuri mai mici la unitățile de cazare sau la meniurile din restaurante. În prima săptămână din septembrie, apa este mai caldă chiar și decât la începutul sau vârful sezonului estival.

ADVERTISEMENT

De asemenea, părinții și-au adus copiii să se bucure de o scurtă vacanță înainte de începerea școlii. În stațiunea Eforie Nord este mare aglomerație, turiștii profitând de ultimele zile călduroase. Sunt deranjați doar de faptul că nu pot lua mai mult contact cu apa, fiindcă este amplasat steagul roșu, din cauza mării agitate.

De cealaltă parte, unii turiști preferă să se destindă și stând pe șezlong.  ”Nu am probleme cu apa, cu intratul, mai ales că ar trebui să respectăm băieţii ăştia (salvamari, n.r) care depun nişte eforturi aici. Am fost şi în full sezon şi era apa foarte rece şi lume prea multă. Şi acum e lume destul de multă, dar e bine”, a declarat o turistă pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Mamaia, Mamaia Nord și Eforie, cele mai populare stațiuni din extrasezon

Mamaia, Mamaia Nord și Eforie sunt, de altfel, cele mai populare destinații de pe litoralul românesc în extrasezon. Reducerile la mare sunt acum până la 70% , o cazare pornind chiar și de la prețul de 35 de lei pe noapte, de persoană.

”Aşteptăm un grad de ocupare de 80 la sută. Românii se pregătesc pentru începerea şcolii, este adevărat, dar vor profita de ultimele zile de temperaturi foarte bune”, a declarat pentru aceeași sursă Corina Martin, patron în domeniul turismului.

ADVERTISEMENT

Ieftinirile de la mare s-au produs datorită programului ”Litoralul pentru toți”, inițiat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), și care se va încheia la finalul lunii septembrie. Așadar, cei doritori de o vacanță ieftină ar trebui să profite de această oportunitate.

”Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediția de toamnă a programului “Litoralul pentru toți”, prin care românii se pot caza în hotelurile si pensiunile  clasificate din stațiunile de la Marea Neagră cu prețuri începând de la 35 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT

Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparație cu tarifele din vârf de sezon, majoritatea hotelurilor din acest program pastrand tarifele de anul trecut”, a transmis FPTR într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT