Sport

STEAUA – RIO AVE. Varela, accidentat. Vezi dacă joacă

STEAUA - RIO AVE. UPDATE / Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, a vorbit despre starea medicală a lui Varela. "El are o entorsă uşoară la gleznă, dar sînt şanse bune ca el...
20.10.2014 | 15:15
STEAUA  RIO AVE Varela accidentat Vezi daca joaca
ADVERTISEMENT

STEAUA – RIO AVE. UPDATE / Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, a vorbit despre starea medicală a lui Varela. “El are o entorsă uşoară la gleznă, dar sînt şanse bune ca el să-şi revină pînă la meciul cu Rio Ave. La fel şi Chipciu, dar şi Rusescu, care are doar o contuzie la umăr”, a declarat Duckadam la FANATIK.RO.

STEAUA – RIO AVE. UPDATE / Surse din cadrul clubului Steaua au dezvăluit pentru FANATIK.RO că Fernando Varel a suferit o entorsă la glezna piciorului stîng şi are nevoie de o zi de repaus total: “De marţi va relua antrenamentele uşoare. Prezenţa lui cu Rio Ave este puţin probabilă. Foarte posibil ca Gâlcă să nu mai rişte, după ce a păţit Varela în meciul cu U Cluj.”

ADVERTISEMENT

–––––––-

STEAUA – RIO AVE . Fernando Varela a rezistat doar 28 de minute pe teren în partida cu U Cluj, scor 4-1, Costel Gâlcă forţîndu-i inutil pe fundaşul care, în urmă cu două zile, venise de la naţionala Capului Verde. După o contră cu un jucător advers, la o fază banală la mijlocul terenului, glezna piciorului stîng al jucătorului s-a umflat instantaneu, fundaşul de 26 de ani avînd şanse minime, în momentul de faţă, să joace cu Rio Ave, în Europa League!

“Nu ştiu cît va lipsi. A rămas cu piciorul înţepenit pe gazon. Cred că şi oboseala şi-a spus cuvîntul în cazul lui Varela, cu meciurile pe care le-a avut la echipa naţională. Sper să nu fie grav, a recunoscut Gâlcă după jocul cu U Cluj!

ADVERTISEMENT

vare

STEAUA – RIO AVE. Întors vineri de la echipa naţională, Insulele Capului Verde disputînd o partidă contra Mozambicului, Varela a avut la dispoziţie foarte puţin timp pentru a se odihni după oboseala acumulată din cauza distanţei mari, dar şi a stresului cauzat de răspîndirea Ebolei în Africa. Chiar dacă problemele pe care le-a întîmpinat au fost evidenţiate de jucător într-un interviu exclusiv oferit pentru FANATIK.RO, Costel Gâlcă a ignorat recomandarea medicilor, care sfătuiesc fotbaliştii care parcurg distanţe lungi să se odihnească pentru ca organismul să reziste unui efort continuu, şi a decis introducerea din primul minut a lui Varela într-un meci de o importanţă scăzută, cu U Cluj. Urmarea? Varela are şanse minime să evolueze cu Rio Ave, într-un meci capital din Europa League.

VARELA-660x471

Citeşte şi: Mărturiile unui STELIST din INFERN! “Nu am vrut să jucăm!”

STEAUA – RIO AVE. 28.000 de kilometri parcurşi de Varela! Şi 4 ore diferenţă de fus orar

STEAUA – RIO AVE. Fundaşul de 26 de ani a făcut un singur antrenament la intensitate maximă cu echipa lui Costel Gâlcă din momentul întoarcerii sale din Insulele Capului Verde, sîmbătă. Varela s-a întors spre sfîrşitul săptămînii, după ce a parcurs 14.000 de kilometri ca să ajungă în Bucureşti. Jucătorul de culoare a parcurs în decurs de cîteva zile o distanţă uluitoare pe ruta Bucureşti – Frankfurt (escală) – Praia (fusul orar este – 4 ore faţă de Bucureşti) – Maputo – Mozambic (locul unde a disputat meciul naţionala Capului Verde, 3 ore diferenţă de fus orar faţă de Praia) – Praia (capitala Capului Verde, unde s-a disputat meciul retur) – Frankfurt – Bucureşti, o distanţă de aproximativ 28.000 kilometri.

ADVERTISEMENT

varela cape

STEAUA – RIO AVE. În octombrie, fundaşul Stelei a parcurs cei 28.000 de kilometri, distanţă la care se adaugă meciurile pentru naţională şi antrenamentele. “Varela trebuia odihnit. E o reguă nescrisă, pentru ca organismul să îşi revină complet, fiecare oră diferenţă de fus orar se compensează cu o zi de la revenire. Cu alte cuvinte fiecare din cele 4 ore diferenţă de fus orar faţă de Praia ar fi însemnat 4 zile de recuperare la Bucureşti. Corpul obosit nu mai reacţionează la reacţii, muşchii nu mai au rezistenţa normală la un contact, unde mai pui că a jucat şi cîte 90 de minute în ambele meciuri la echipa naţională. Gâlcă a riscat inutil, dar probabil că Varela l-a asigurat că se simte bine. Totuşi, nu poţi risca o accidentare gravă. Sper să nu fie totuţi ceva grav la Varela”, a precizat un reputat medic al unei echipe din Liga 1 pentru FANATIK.RO.

varela3

STEAUA – RIO AVE. Chipciu a fost menajat de Gâlcă cu U Cluj!

STEAUA- RIO AVE. Decizia lui Costel Gâlcă de a-l titulariza pe Varela este cu atît mai curioasă cu cît Alex Chipciu, accidentat marţi în meciul din Finlanda, dar revenit în ţară miercuri, a fost menajat de antrenorul Stelei, cu toate că analizele medicale au arătat că jucătorul Stelei nu are probleme serioase şi a avut timp să se recupereze pînă la jocul de duminică seară contra celor de la U Cluj. Vezi detalii aici!

ADVERTISEMENT

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Tags: