Life

Ștefan Iordache, iubire interzisă cu Irina Petrescu. A fost umilit: ”Cum îți imaginezi că eu, un doctor, o să-mi las fiica să se mărite cu un derbedeu?”

Ștefan Iordache, poveste de dragoste nepermisă cu Irina Petrescu. Cum a ajuns să fie înjosit de tatăl regretatei actrițe.
21.01.2023 | 17:29
Stefan Iordache iubire interzisa cu Irina Petrescu A fost umilit Cum iti imaginezi ca eu un doctor o sami las fiica sa se marite cu un derbedeu
Ștefan Iordache, poveste de dragoste nepermisă cu Irina Petrescu. Cum a ajuns să fie înjosit de tatăl regretatei actrițe. Sursa foto: imdb.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Regretatul actor originar din Calafat a trăit o iubire interzisă cu o colegă de breaslă. A fost umilit de figura paternă a fostei partenere de viață care a jucat rolul principal în pelicula Valurile Dunării din anul 1959.

Ștefan Iordache, poveste de dragoste nepermisă cu Irina Petrescu. Cum a ajuns să fie înjosit de tatăl regretatei actrițe

Ștefan Iordache și Irina Petrescu au trăit o poveste de dragoste nepermisă. Cei doi artiști s-au cunoscut pe platourile de filmare ale producției Străinul, regizată de Mihai Iacob, după romanul omonim publicat în anul 1955 de Titus Popocici.

ADVERTISEMENT

În 1964 aveau să joace rolurile principale, între ei înfiripându-se o relație sentimentală specială care, din păcate, s-a încheiat brusc pentru că tatăl actriței nu era de acord cu această legătură amoroasă din cauza diferențelor de statut.

Se pare că regretatul om de radio și televiziune a cerut-o în căsătorie pe Irina Petrescu, doar că nu a primit acordul din partea familiei acesteia. A fost umilit pe motiv că era „un golan de Rahova” și pentru că părinții săi erau modești.

ADVERTISEMENT

„Faptul că cineva se îndrăgostise de mine, o actriţă cunoscută, cum devenise Irina Petrescu, m-a copleşit. Am iubit-o şi eu, atunci, pentru iubirea ei. Dar, ca într-o telenovelă caraghioasă, părinţii ei nu m-au vrut.

Cu tatăl ei am avut câteva discuţii. Mi-a spus în faţă: «Cum îţi îmaginezi că eu, un doctor, o să-mi las fiica să se mărite cu un copil de croitor, cu un derbedeu?» Încerca să-mi demonstreze că nu am nici un viitor, că sunt un nimeni.

ADVERTISEMENT

Dădusem nişte probe pentru filmul «Duminică la ora şase». Pintilie mă asigurase că am luat rolul. Aveam parteneră pe Irina. După câteva zile m-a sunat asistentul lui să-mi spună că nu voi mai fi distribuit. Părinţii Irinei nu erau de acord”, a povestit Ștefan Iordache la un moment dat, scrie click.ro.

Din fericire, regretatul actor a avut noroc în cele din urmă în plan amoros. A fost căsătorit timp de 40 de ani cu nepoata pictorului Nicolae Tonitza, Mihaela Tonitza-Iordache, de profesie teatrolog și profesor universitar. Cei doi soți nu au avut copii.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Ștefan Iordache

Ștefan Iordache a fost un actor român de teatru, radio, voce, film și televiziune. A avut o carieră de aproape 50 de ani pe scena teatrului românesc și a interpretat roluri memorabile precum Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore.

S-a născut pe 3 februarie 1941, la Calafat, în județul Dolj, acolo unde a copilărit cu bunicii din partea mamei sale. Ulterior, s-a mutat în cartierul Rahova din București, fiind un elev foarte bun la matematică și științe exacte.

Și-a dorit să facă Medicina, însă a picat examenul pe când avea doar 16 ani. După acest eșec și-a îndreptat atenția spre Teatru, unde a fost admis pe ultimul loc la IATC. Cu toate acestea Ștefan Iordache a absolvit secția de Actorie printre cei mai buni.

A avut, de asemenea, o îndelungată colaborare cu Teatrul Național Radiofonic și Teatrul Național de Televiziune. În plus, a jucat în numeroase filme, ultimul său rol fiind în piesa Ecaterina cea Mare, de George Bernard Shaw.

A încetat din viață pe 4 septembrie 2008, într-un spital din Viena, Austria, din cauza unei boli necruțătoare. Mai exact, a suferit de leucemie și a fost înmormântat cu onoruri militare în comuna Gruiu.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink