Sport

Cine e “monstrul” Ștefan Târnovanu, cel mai bun jucător al meciului Sepsi – FCSB 0-0. “Când m-au chemat la birouri, am crezut că-mi măresc salariul” Exclusiv

Ștefan Târnovanu i-a adus echipei lui Toni Petrea un punct în meciul cu Sepsi Sfântu Ghoerghe, după ce a avut niște intervenții salvatoare la primul meci pentru FCSB în acest sezon.
19.12.2021 | 23:08
Cine e monstrul Stefan Tarnovanu cel mai bun jucator al meciului Sepsi  FCSB 00 Cand mau chemat la birouri am crezut cami maresc salariul Exclusiv
Ștefan Târnovanu a închis poarta FCSB-ului în meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Sursă foto: sporpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate motivul pentru care Ștefan Târnovanu a fost titularizat în premieră în acest sezon în poarta FCSB-ului. Portarul venit de la Iași a profitat de criza de variante pe postul de jucător eligibil pentru U21.

Iar mutarea lui Toni Petrea s-a dovedit a fi una extrem de inspirată, Ștefan Târnovanu fiind cel care i-a adus un punct echipei sale după ce a avut nu mai puțin de opt parade salvatare.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu, „păianjenul” din poarta FCSB-ului cu Sepsi! A fost omul meciului

Ștefan Târnovanu a impresionat cu evoluția sa împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe, deși a aflat că va fi titular după ultimul antrenament înainte de meciul de pe Sepsi Arena.

Portarul de 21 de ani al FCSB-ului a avut cel puțin cinci intervenții extrem de complicate în fața atacanților adverși. Iar covăsnenii au avut nu mai puțin de opt șuturi trimise pe spațiul porții. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Prima parada importantă a lui Târnovanu a venit în minutul 29 al meciului, când goalkeeper-ul a intervenit la execuția din careu a lui Anass Achahbar.

„Spiderman” Târnovanu a continuat seria paradelor incredibile

Târnovanu a continuat să apere impecabil, deși a fost luat tare de jucătorii lui Sepsi și a fost la un pas să fie făcut KO de către Vitalie Damașcan în minutul 42 când a reținut mingea și a fost lovit în cap.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu a prins din ce în ce mai mult curaj odată cu trecerea timpului și a devenit din ce în ce mai sigur cu fiecare intervenție, așa cum s-a întâmplat în minutul 64 când scria gol pe șutul lui Eder Gonzalez.

Fostul jucător al FCSB, Cătălin Golofca, a fost la un pas să dea lovitura FCSB-ului pe final, însă același Târnovanu a scos din vinclu șutul mijlocașului lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Penalty-urile de la Sevilla, video-ul pe care Ștefan Târnoveanu îl urmărește cel mai frecvent

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, Ștefan Târnovanu a declarat că visează momentele dramatice din finala de la Sevilla când Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri: „Cred că de 10 ori am văzut penalty-urile apărate de Duckadam la Sevilla… De fiecare dată când mă uit parcă e altfel, mă emoționează…”.

Târnovanu povestește și cum a ajuns să semneze cu FCSB, deși jucase doar câteva meciuri în Liga 1 pentru Poli Iași: „Eram după un antrenament, jucasem doar două meciuri la prima echipă și m-au chemat oamenii de la birouri să îmi dea o veste… Credeam că e ceva de salariu, că urma să mi-l mărească atunci.

Am intrat în birou, era domnul președinte Ambrosie și m-a întrebat dacă știu despre ce este vorba… I-am spus că nu, apoi mi-a arătat acordul de transfer cu FCSB. A fost pe neașteptate, nu visam să vină un transfer atât de repede. Am rămas fără cuvinte…”.

Ștefan Târnovanu nu se teme de criticile lui Gigi Becali și consideră că patronul FCSB-ului are dreptul să facă acest lucru: „Am văzut că se ia domnul Gigi Becali de toți jucătorii, dar e normal dacă el bagă banii… Eu nu sunt genul care să pună la suflet, încerc să fiu calculat, să nu mă las influențat nici de vorbele bune, nici de critici. Cred că este important la domnul Gigi Becali ca jucătorul să fie constant”.

  • 8 intervenții a avut Ștefan Târnovanu în meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe
  • 18 meciuri are portarul FCSB-ului în Casa Pariurilor Liga 1
  • 30 iunie 2024 e data la care expiră contractul portarului de 21 de ani
  • 150.000 de euro e cota goalkeeperului

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 3,00 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT