Sport

Cum a ajuns Ștefan Târnovanu titular în Sepsi – FCSB. Ce s-a întâmplat la ultimul antrenament. Exclusiv

FANATIK a aflat că Ștefan Târnovanu este titular contra lui Sepsi după ce Ianis Stoica a suferit o întindere. Variante pentru regula U21 mai erau Alexandru Musi și Sorin Șerban.
19.12.2021 | 19:28
Cum a ajuns Stefan Tarnovanu titular in Sepsi  FCSB Ce sa intamplat la ultimul antrenament Exclusiv
Portarul de 21 de ani a mai jucat doar două meciuri în tricoul FCSB în sezonul trecut. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate motivele pentru care portarul Ștefan Târnovanu a fost titularizat în premieră la FCSB în meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Ianis Stoica, omul meciului cu Rapid, a suferit o întindere la ultimul antrenament și nu este nici măcar pe bancă împotriva covăsnenilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, variantele pentru a acoperi regula U21 au fost Alexandru Musi, Ștefan Târnovanu și Sorin Șerban. Octavian Popescu este suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene. S-a mers pe titularizarea lui Târnoveanu pentru că Șerban vine după o perioadă de accidentare. Iar Musi era greu să prindă ca titular în ofensiva și așa plină de vedete a FCSB.

Ștefan Târnovanu, titular în poarta FCSB-ului la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe

Din informațiile FANATIK, Toni Petrea a considerat că Ștefan Târnovanu este cel mai potrivit ca să acopere regula U21. Astfel că l-a lăsat pe bancă pe Andrei Vlad pentru importantul meci de la Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT
Ștefan Târnovanu la încălzire înainte de Sepsi - FCSB
Ștefan Târnovanu la încălzire înainte de Sepsi – FCSB

Accidentarea lui Ianis Stoica nu este una gravă, însă staff-ul lui FCSB a decis ca noul star al lui Gigi Becali să fie menajat și lăsat în afara lotului.

Ștefan Târnovanu este la primul meci în acest sezon pentru FCSB, după ce în finalul sezonului trecut a fost titular cu CFR Cluj și Universitatea Craiova în dauna lui Andrei Vlad, pedepsit pentru greșelile sale care au costat echipa titlul.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu, un portar de mare perspectivă

Târnovanu a mai fost pe bancă doar de trei ori în acest sezon cu UTA, Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni, iar tânărul goalkeeper este o mare speranță a academiei FCSB-ului și ar putea fi viitorul succesor al lui Andrei Vlad între buturi.

Ștefan Târnovanu la încălzire înainte de Sepsi - FCSB
Ștefan Târnovanu la încălzire înainte de Sepsi – FCSB

Târnovanu este evaluat conform transfermarkt la 150.000 de euro și mai are contract cu FCSB până în vara lui 2024. Portarul de 21 de ani a făcut parte din lotul lui Mirel Rădoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo însă nu a jucat niciun meci.

ADVERTISEMENT

Portarul FCSB-ului a debutat în Casa Pariurilor Liga 1 pentru Poli Iași. A debutat la România U18 contra Cehiei în 2018 și România U19 împotriva Israelului, pe când juca la Știința Miroslava și Snagov. A mai bifat încă două meciuri cu Rusia și Azerbaijan.

A debutat în Liga 1 chiar într-un meci împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe

A debutat în Liga 1 la Poli Iași pe 30 noiembrie 2018 chiar împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe, într-o partidă încheiată la egalitate, scor 1-1. A mai jucat în acel sezon un singur meci cu FC Voluntari, scor 2-2.

În total a strâns doar 17 meciuri în Liga 1, dintre care 15 pentru Poli Iași și a trecut prin momente extrem de dificile după ce și-a pierdut tatăl la începutul acestui an.

Ștefan Târnovanu a povestit cum a fost cumpărat de Gigi Becali de la Poli Iași

Ștefan Târnovanu a explicat în exclusivitate pentru FANATIK cum a decis patronul FCSB să îl transfere de la Poli Iași după doar câteva meciuri în tricoul moldovenilor: „Eram după un antrenament, jucasem doar două meciuri la prima echipă și m-au chemat oamenii de la birouri să îmi dea o veste… Credeam că e ceva de salariu, că urma să mi-l mărească atunci.

Am intrat în birou, era domnul președinte Ambrosie și m-a întrebat dacă știu despre ce este vorba… I-am spus că nu, apoi mi-a arătat acordul de transfer cu FCSB. A fost pe neașteptate, nu visam să vină un transfer atât de repede. Am rămas fără cuvinte…”, spunea Târnovanu.

Ștefan Târnovanu nu se teme de criticile lui Gigi Becali

În același interviu pentru site-ul nostru, Ștefan Târnovanu spunea că nu se teme de criticile patronului FCSB: „Am văzut că se ia domnul Gigi Becali de toți jucătorii, dar e normal dacă el bagă banii… Eu nu sunt genul care să pună la suflet, încerc să fiu calculat, să nu mă las influențat nici de vorbele bune, nici de critici. Cred că este important la domnul Gigi Becali ca jucătorul să fie constant”.

„Cred că de 10 ori am văzut penalty-urile apărate de Duckadam la Sevilla… De fiecare dată când mă uit parcă e altfel, mă emoționează…” – Ștefan Târnovanu

  • 17 meciuri are Ștefan Târnovanu în Liga, dintre care 2 pentru FCSB
  • 150.000 de euro e cota portarului de 21 de ani

  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FCSB: 6,30 este cota pentru „Șansă dublă: 1 / X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT